luchttalent.nl

Van monteur naar Meetdienst specialist: werken en leren bij Joulz

'Het echte specialisme leer je in de praktijk'


Aan het woord is Arnold Coppens: 'Ik ben in november 2007 begonnen bij Eneco via Werk en vakmanschap. Via het werken- en lerensysteem heb ik de opleidingen MLN, EMMI en TMI gevolgd. Zo ben ik doorgegroeid naar technisch specialist. Je bent dan wel technisch specialist op papier maar het echte specialisme leer je in de praktijk. Sinds maart 2015 ben ik mij aan het specialiseren bij de Meetdienst van Joulz.'


Wil jij meer weten over de mogelijkheden bij Joulz?


Lees dan hier verder

Vopak Management Traineeship 2017

Heb jij je WO master met een specialisatie in een technische of bedrijfskundige discipline afgerond en wil jij je carrière starten in een internationale, dynamische organisatie?


Vopak zoekt 15 trainees die het verschil maken. Aanstormend talent dat ondernemerschap combineert met visie en creativiteit en ernaar streeft zichzelf verder te ontwikkelen. Een traineeship is een goede manier om verder te leren en te ontdekken welke discipline het beste bij je past.


Bekijk het traineeprogramma en solliciteer direct als jij een rol van betekenis voor de wereld wilt spelen en impact binnen een organisatie wilt creëren!


Solliciteren kan hier!

TBA maakt containerterminals slimmer en efficiënter

TBA in Delft is een organisatie waar techniek en innovatie samen komen. Binnen het team werken zo'n 70 hoog opgeleide medewerkers aan bijzondere automatiseringsprojecten van containerterminals.

'Meewerken aan grote projecten op containerterminals geeft een enorme kick!'

Aan het woord is Wouter Jorritsma, Functioneel Expert bij TBA. Voordat hij zijn loopbaan aldaar startte, werkte hij op een grote containerterminal. Zijn werkervaring en de opleiding Werktuigbouwkunde kan hij prima combineren in zijn huidige functie. Hij vertelt graag over zijn ervaringen bij TBA tijdens zijn interview met Watertalent.


Lees hier verder

Open Poort Prijs 2016 uitgereikt

Ieder jaar reikt EIC Mainport Rotterdam de Open Poort Prijs uit aan havenbedrijven die bedrijfsexcursies aanbieden aan leerlingen en studenten die de Rotterdamse haven bezoeken. De bedrijven die daarmee dit jaar volgens de EIC Havengidsen en medewerkers het meeste opvielen, zijn Broekman Logistics Europoort, BP Raffinaderij Rotterdam, LyondellBasell, Verkeerscentrale Rotterdam & Hoek van Holland en Euro Tank Terminal. Zij hebben gewonnen vanwege hun gastvrijheid, de inhoud van hun bedrijfsexcursies en hun deelname aan het EIC-havenprogramma.


Het EIC-havenprogramma is bedoeld om jongeren de dynamiek van de Rotterdamse haven te laten beleven en hen te enthousiasmeren om in de toekomst zelf in de haven te gaan werken.


Lees hier verder

Gezocht: Trainees bij waterschap Hollandse Delta

Op de Zuid-Hollandse eilanden zorgt waterschap Hollandse Delta voor stevige dijken en duinen, voor het zuiveren van afvalwater en voor schoon water in de watergangen, zoals sloten en plassen.

Het waterschap Hollandse Delta geeft een select aantal hbo/wo-ers  de kans om zich binnen een tijdsbestek van 3 jaar tot 4 jaar te ontwikkelen naar een intergrale projectmanagerrol.

Wil je praktijkervaring opdoen met een baangarantie binnen het waterschap Hollandse Delta? Bekijk dan nu de vacature Trainee op de afdeling Projecten en Uitvoering.
Klik hier voor meer informatie!

Eerste zeeschip voor LNG bunkering in Amsterdamse haven

Al sinds 2013 kunnen binnenvaartschepen LNG bunkeren aan de kade in de Amerikahaven. Door een recente aanpassing kunnen nu ook zeeschepen er bunkeren. De faciliteit is onderdeel van de duurzaamheidsagenda van het bedrijf en van de visie om een metropolitane haven te worden die continu verbetert: sneller, slimmer én schoner.

Met LNG als brandstof is de winst voor het milieu groot. Zwavel en fijnstof worden gereduceerd naar bijna nul en de uitstoot van stikstof wordt verminderd met 85-90 procent. Ook kan LNG broeikasgassen reduceren.


Lees hier verder

Informatie op Watertalent

Beroepen en Branches

Ben je student, starter of switcher? Hier vind je informatie over de verschillende beroepen en branches in de haven en industrie. Ons doel is om voor elke functie een profiel op onze website te hebben. Mis je een beroep of een branche? Laat het ons weten en we plaatsen het direct!

Welke studie?

Waar ligt je interesse? Wil je werken en leren of eerst je studie afmaken? Wat is je vooropleiding want dat geeft richting aan je vervolgopleiding. Hier kun je verder kijken welke opleidingen je verder helpen in de haven en industrie.

Werken in de haven Rotterdam

Onze werkgevers zitten in heel Nederland. In 2008 zijn we gestart met Watertalent in de Mainport Rotterdam. Hierdoor vind je tot nu toe hier de meeste vacatures en werkgevers. Graag vertellen we je meer over de Haven van Rotterdam, de Mainport.  


Werken in Zeehavens Amsterdam

De havenregio van Amsterdam heeft veel te bieden voor starters en professionals. Innovatie staat hoog in het vaandel. Wil je meer weten deze havenregio, kijk dan hier verder.