Laden
5 VACATURES

Almatis B.V.

145
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 6 mei 2022
Allround Elektromonteur / Storingsmonteur

image

Almatis B.V.

Botlek Rotterdam

Geplaatst op 6 mei 2022
Operator (5 ploegendienst)

image

Almatis B.V.

Botlek Rotterdam

Over Almatis B.V.
Wie zijn wij

Almatis B.V. is wereldleider in de ontwikkeling, productie en levering van hoogwaardige aluminiumoxide halffabricaten en hieraan gerelateerde producten. Al ruim 100 jaar bieden wij toonaangevende services aan onze klanten en zorgen we voor producten van de beste kwaliteit. Sinds 1968 zijn we actief in Nederland met twee fabrieken op 1 locatie in de Botlek Rotterdam. Hier werken ongeveer 145 medewerkers 24/7 aan verschillende processen.

image
Wat doen wij

De plant in Botlek Rotterdam bestaat uit twee fabrieken met elk een eigen proces en eindproduct. De ene is het bindmiddel (Cement) het andere is het vulmiddel (Tabular). Gecombineerd kun je het toepassen in bijvoorbeeld smeltkroezen die bij de hoogovens worden gebruikt. Maar denk ook aan vuurvaste bekledingen voor bakkerijovens. Het Tabular wordt ook verwerkt in andere hittebestendige toepassingen zoals isolatie materialen en lasdekens.

Onze hoogwaardige aluminiumoxide wordt ook toegepast in kras vaste toepassingen zoals het scherm van je tablet of smartphone.

Naast vuurvaste toepassingen wordt Cement op Alumina basis ook gebruikt om beton in de bouw sneller sterk te laten worden. Normaal beton heeft zijn uiteindelijke sterkte pas na weken, terwijl beton met Calcium Alumina Cement binnen enkele dagen of zelfs uren zijn uiteindelijk sterkte kan hebben.

Vanuit onze fabrieken gaan de producten de hele wereld over via de weg of over zee. Onze transportafdeling in Rotterdam organiseert dit hele proces. De technische dienst zorgt ervoor dat alle installaties blijven draaien en het laboratorium neemt continu monsters om de kwaliteit in de gaten te houden.

Wij maken gebruik van de Lean methode. Hierdoor is iedereen elke dag op de hoogte van ontwikkelingen, ideeën, stand van zaken en de mogelijkheid om processen te verbeteren. Zo blijven we onze dienstverlening en de kwaliteit van de producten verbeteren.


Werken bij Almatis B.V.

Wanneer je bij ons aan de slag gaat, kom je terecht in een hecht team van collega’s. In de fabrieken en het laboratorium werken we volgens een 5-ploegenrooster en ook een gedeelte van onze technische dienst is 24/7 aanwezig op de plant. Op de werkvloer is het soms fysiek werk, je werkt o.a. bij ovens van 1700 graden Celsius, er is wel veel variatie in het werk. Je krijgt uitgebreid de tijd om alle onderdelen en processen onder de knie te krijgen. Als Field Operator in de fabriek leer je bijvoorbeeld elke drie maanden een nieuw onderdeel kennen, waarna je een examen aflegt. Zo weet je of je alles onder de knie hebt.

Almatis B.V. is een informele organisatie. Iedereen weet elkaar te vinden en er heerst een open mentaliteit onder de medewerkers. De processen zijn uniek, dus je kunt er veel leren. Daar krijg je ook de ruimte voor, bijvoorbeeld via cursussen of e-learnings. Zo maken we met zijn allen de plant en de producten beter.

Jouw toekomst bij Almatis B.V.

Almatis B.V. is een onderdeel van Almatis met wereldwijd een aantal productie en sales locaties. De eigenaar van Almatis is Oyak. Ondanks dit omschrijven onze medewerkers Almatis B.V. als een familiebedrijf met aandacht voor mensen en dat is terug te zien in de lange dienstverbanden van veel medewerkers.

Raak jij geïntrigeerd door interessante processen en zoek je een nieuwe uitdaging in een unieke omgeving? Dan bieden wij een diversiteit aan in tal van verschillende (technische) uitdagingen. Gedurende het sollicitatieproces maak je al kennis met de plant zodat je een goed beeld krijgt bij je mogelijke nieuwe werkomgeving.

Spreekt onze organisatie jou aan? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct op de functie waar jouw interesses liggen. We maken graag kennis met je!


1 Sector
Chemie

Locaties

Almatis B.V.

Theemsweg 30

3197 KM, Botlek Rotterdam

Neem contact op

Barbara Baartman

HR Generalist

sollicitaties@almatis.com

0181 270 100