luchttalent.nl

ECT trendsettend in Europees achterlandvervoer

Vanaf de oprichting van ECT tot aan de eeuwwisseling was de Nederlandse Spoorwegen (NS) ruim 30 jaar één van de aandeelhouders. Hoewel altijd op afstand, was hun aandeelhouderschap typerend voor het vroege besef dat containerafhandeling meer vraagt dan het lossen en laden van zeeschepen. Zonder goede aan- en afvoer valt een terminal stil.

Al vanaf de beginperiode beschikte ECT in de Eemhaven daarom over aparte spoorfaciliteiten. Op de Maasvlakte kregen ook de Delta Terminal en nog weer later de Euromax Terminal vanaf hun start eigen railterminals.


Lees hier verder

Wi-Fi in haven voor binnenvaart

Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten (BND) en Havenbedrijf Rotterdam hebben een overeenkomst ondertekend voor een pilot met Wi-Fi voor de binnenvaart in de Maashaven en Geulhaven. Met de pilot toetsen de partijen het gebruik van Wi-Fi door de binnenvaart.

De overeenkomst voor drie jaar werd ondertekend door hoofd IV Helma Broers-Kersbergen van het Havenbedrijf en Ries Bode, voorzitter van Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten (BND). Havenbedrijf Rotterdam faciliteert en de stichting beheert en exploiteert het netwerk.


Lees hier verder

Evides bouwt 2e demiwaterfabriek op de Maasvlakte

Steeds meer Rotterdamse bedrijven gebruiken het gedemineraliseerde water dat Evides Industriewater via het deminet levert. Evides Industriewater breidt de productiecapaciteit uit en realiseert een tweede demiwaterfabriek om de Botlek, Europoort en Maasvlakte 1 en 2 van hoogwaardig proceswater te kunnen voorzien. 

De bouw van deze fabriek aan de Dolfijnweg op de Maasvlakte is in volle gang. De ingebruikname van DWP Maasvlakte staat gepland voor het vierde kwartaal van 2017.


Lees hier verder

Een carrière in logistiek & IT bij TBA

Waarom zou je willen werken bij een organisatie die containerterminals in de Rotterdamse haven en in de rest van de wereld slimmer en efficiënter maakt?

Wat Raoul betreft: 'TBA sprong er ten opzichte van andere werkgevers voor mij duidelijk bovenuit door de internationale oriëntatie, het relatief jonge team en de leuke projecten. Die keuze heeft goed uitgepakt en ik ben dan ook alweer bijna zes jaar zeer blij om deel uit te maken van TBA!'


Wil jij weten wat Raoul doet binnen TBA, Klik dan op de knop hieronder.
Nieuwsgierig naar wat TBA jou zou kunnen bieden? Klik dan hier


Klik hier voor Raoul's verhaal

Gezocht: Trainees bij waterschap Hollandse Delta

Op de Zuid-Hollandse eilanden zorgt waterschap Hollandse Delta voor stevige dijken en duinen, voor het zuiveren van afvalwater en voor schoon water in de watergangen, zoals sloten en plassen.

Het waterschap Hollandse Delta geeft een select aantal hbo/wo-ers  de kans om zich binnen een tijdsbestek van 3 jaar tot 4 jaar te ontwikkelen naar een intergrale projectmanagerrol.

Wil je praktijkervaring opdoen met een baangarantie binnen het waterschap Hollandse Delta? Bekijk dan nu de vacature Trainee op de afdeling Projecten en Uitvoering.
Klik hier voor meer informatie!

Eerste zeeschip voor LNG bunkering in Amsterdamse haven

Al sinds 2013 kunnen binnenvaartschepen LNG bunkeren aan de kade in de Amerikahaven. Door een recente aanpassing kunnen nu ook zeeschepen er bunkeren. De faciliteit is onderdeel van de duurzaamheidsagenda van het bedrijf en van de visie om een metropolitane haven te worden die continu verbetert: sneller, slimmer én schoner.

Met LNG als brandstof is de winst voor het milieu groot. Zwavel en fijnstof worden gereduceerd naar bijna nul en de uitstoot van stikstof wordt verminderd met 85-90 procent. Ook kan LNG broeikasgassen reduceren.


Lees hier verder

Informatie op Watertalent

Beroepen en Branches

Ben je student, starter of switcher? Hier vind je informatie over de verschillende beroepen en branches in de haven en industrie. Ons doel is om voor elke functie een profiel op onze website te hebben. Mis je een beroep of een branche? Laat het ons weten en we plaatsen het direct!

Welke studie?

Waar ligt je interesse? Wil je werken en leren of eerst je studie afmaken? Wat is je vooropleiding want dat geeft richting aan je vervolgopleiding. Hier kun je verder kijken welke opleidingen je verder helpen in de haven en industrie.

Werken in de haven Rotterdam

Onze werkgevers zitten in heel Nederland. In 2008 zijn we gestart met Watertalent in de Mainport Rotterdam. Hierdoor vind je tot nu toe hier de meeste vacatures en werkgevers. Graag vertellen we je meer over de Haven van Rotterdam, de Mainport.  


Werken in Zeehavens Amsterdam

De havenregio van Amsterdam heeft veel te bieden voor starters en professionals. Innovatie staat hoog in het vaandel. Wil je meer weten deze havenregio, kijk dan hier verder.