Laden
5 VACATURES

KLK Kolb Moerdijk

480
Medewerkers
1
Sector
2
Vestigingen


Geplaatst op 24 januari 2023
Procesoperator

image

KLK Kolb Moerdijk

Klundert

Geplaatst op 24 januari 2023
Process Engineer

image

KLK Kolb Moerdijk

Klundert

Over KLK Kolb Moerdijk
Wie zijn wij

KLK Kolb is een zelfstandig productiebedrijf van grondstoffen (niet-ionische tensiden, papierchemicaliën en chemische halffabricaten) die onder meer bestemd zijn voor verwerking in zepen en andere reinigingsmiddelen, in cosmetica en in diervoeders.

Kolb heeft 480 medewerkers, van wie er 90 in Moerdijk werken. De overige personeelsleden werken op onze andere locaties in Delden/NL en Hedingen/CH.

In Moerdijk richten we ons op bulkproductie en denken we in tankcontainers; op de twee andere locaties gaat het eindproduct in kleinere verpakkingen naar onze afnemers. Onze markt is wereldwijd. Onder onze klanten rekenen we de grote producenten voor de consumentenmarkt.

De afgelopen jaren is ons bedrijf fors gegroeid, van 45 naar 90 medewerkers. Dat kwam doordat we het aantal productie units hebben uitgebreid. Bij het zoeken naar nieuwe collega’s kozen we bewust voor een mix in leeftijden en ervaring. De gemiddelde leeftijd van ons personeel ligt rond de 40 jaar. Voor een technisch bedrijf hebben we een bovengemiddeld aantal vrouwelijke collega’s. Doordat we zo klein zijn geweest is de sfeer informeel. Wij vinden o.a. samenwerken, integriteit en respect naar elkaar erg belangrijk. 

image
Wat doen wij

De vestiging van KLK Kolb op het Industrieterrein Moerdijk maakt deel uit van de wereldwijd opererende en snel groeiende onderneming KLK OLEO. De bedrijven binnen deze groep produceren derivaten van palm(pit)olie die verwerkt worden in een groot aantal eindproducten. In Moerdijk richten wij ons voornamelijk op de productie van additieven voor wasmiddelen, shampoos, (textiel-) verf en gewasbeschermingsmiddelen. Tevens zijn wij een op- en overslagterminal voor de overige vestigingen in Europa. Wij onderscheiden ons door technisch hoogwaardige productie-installaties, een efficiënt en strak georganiseerde logistiek en talentvolle collega’s die kennis en ervaring uitwisselen met de klanten en overige vestigingen van KLK OLEO.

We werken in vijfploegendiensten, waarbinnen we van iedereen een hoge mate van zelfstandigheid verwachten. In 2010 hebben we de ‘Responsible Care-prijs’ van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) gekregen voor ons meerjarenprogramma energiebesparing. Daaruit blijkt wel dat we milieu en innovatie serieus nemen.

Van de 80 mensen die bij ons werken, is de grootste groep procesoperator. De meeste collega’s komen bij ons binnen nadat ze een opleiding op mbo-niveau-3 of -4 gevolgd hebben. Daarna kunnen ze vanuit hun dienstverband bij ons nog verder geschoold worden. Ongeveer twaalf collega’s hebben een hbo- of wo-niveau. Dit zijn leidinggevenden of vakspecialisten op het gebied van veiligheid, procestechniek, logistiek of Laboratorium techniek.


Wat leer jij van ons

Je begint bij ons met een uitgebreide introductiedag, waar je alles over ons bedrijf hoort wat voor jou van belang is: waar staan we voor, wat doen we precies, welke veiligheidsrichtlijnen gelden er bij ons? We zijn een BRZO-bedrijf (Bedrijfs Risico Zware Ongevallen). Wij voldoen aan de hoogste veiligheidseisen die in Europa gelden.

Na die introductiedag doorloop je een inwerk- en leertraject van een jaar, waarbij je begeleid wordt door een persoonlijke coach. Je leert het vak en de bediening van onze installatie in de praktijk. Na dat jaar is het de bedoeling dat je de installatie zelfstandig kunt bedienen. mbo’ers kunnen bij ons doorleren (VAPRO-B en –C), en net als alle andere medewerkers bieden we ruime mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien binnen je functie.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

De afgelopen jaren hebben we voor het zoeken van echt goed personeel steeds de tijd genomen. Dat loont. Voor de huidige vacatures gaan we opnieuw zorgvuldig te werk. We hebben mensen nodig die willen bijdragen aan de blijvende groei van ons bedrijf en die zich mee willen ontwikkelen. Jouw knowhow en inzet zullen bijdragen aan het succes van onze organisatie. We willen onze positie op de markten die wij bedienen, versterken en vergroten. Daar hebben we ondernemende mensen voor nodig met kennis van zaken en met creatieve, doelgerichte denkkracht. Als jij kunt samenwerken, zelfvertrouwen uitstraalt, goed kunt organiseren en prioriteiten kunt stellen, willen we graag nader met je kennismaken.


1 Sector
Chemie

2 Vestigingen

Dr. W. Kolb Nederland B.V.

Westelijke Randweg 5
4791 RT, Klundert

KLK Kolb Specialties B.V.

Langestraat 167
7491 AE, Delden

Neem contact op

Gratia Baan

HR Adviseur

HR.moerdijk@kolb.ch

0168 414 300