luchttalent.nlVoor bedrijven

AkzoNobel verdubbelt productie DME

AkzoNobel Industrial Chemicals gaat de productiecapaciteit van dimethyl ether (DME) in zijn fabriek in het Europoort gebied opvoeren naar 45.000 ton per jaar.  De extra capaciteit wordt gebruikt om mee te kunnen groeien met de internationale vraag en om de markt te verzekeren van voldoende beschikbaarheid van DME. De capaciteitsuitbreiding maakt ook onderdeel uit van AkzoNobel’s ambitie om de eerste duurzame producent en leverancier van groene DME te worden. Dit moet in 2012 vorm krijgen.

DME
Dimethyl ether is geïntroduceerd in de jaren tachtig van de vorige eeuw als een milieuvriendelijk drijfgas voor spuitbussen etc. De DME-fabriek in de Europoort, met een capaciteit van 20.000 ton per jaar, startte in de jaren negentig. De capaciteitsuitbreiding komt in het vierde kwartaal dit jaar beschikbaar en is gebaseerd op bestaande technologie. De belangrijkste marktsegmenten voor drijfgas zijn verven, polyurethaan (PU) schuimen en cosmetica.

AkzoNobel Industrial Chemicals
Naast DME, produceert en verkoopt AkzoNobel Industrial Chemicals  zout, energie, chlooralkali producten en derivaten zoals ‘monochloroacetic acid’ (MCA) en metaalzouten. Alle producten zijn belangrijk in het dagelijkse leven en worden onder andere gebruikt voor de productie van auto-onderdelen, voeding, glas, plastic, medicijnen, ontvettingsmiddelen en textiel.

Bron: Port of Rotterdam