luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Tweede demiwaterfabriek bedient Botlek, Europoort en Maasvlakte 1 en 2

16 december 2016
Categorieën: Algemeen, Haven, Economie
Steeds meer Rotterdamse bedrijven gebruiken het gedemineraliseerde water dat Evides Industriewater via het deminet levert. Evides Industriewater breidt de productiecapaciteit uit en realiseert een tweede demiwaterfabriek om de Botlek, Europoort en Maasvlakte 1 en 2 van hoogwaardig proceswater te kunnen voorzien. De bouw van deze fabriek aan de Dolfijnweg op de Maasvlakte is in volle gang.

De contouren van de nieuwe fabriek, de DWP Maasvlakte, worden steeds beter zichtbaar. De buitenkant van het gebouw is bijna gereed, het dak zit erop. Nog dit jaar maakt Evides het gebouw wind- en waterdicht. Onder de grond zijn de aansluitingen op het bestaande waterleidingnet gerealiseerd. Dit is inclusief een back-up voorziening, een belangrijke voorwaarde om maximale leveringszekerheid te kunnen garanderen aan hun klanten.


In de eerste maanden van het nieuwe jaar ligt de focus op de inrichting van het gebouw: de werktuigbouwkundige en elektrotechnische aspecten, zoals het realiseren van leidingwerk en het installeren van apparatuur. De ingebruikname van DWP Maasvlakte staat gepland voor het vierde kwartaal van 2017.


Bekijk hier de projectpagina van Evides.


Bron: Evides Waterbedrijf