luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Percentage voortijdig schoolverlaten opnieuw omlaag

24 februari 2017
Categorieën: Haven, Persbericht, Onderwijs

Minister trakteert Scheepvaart en Transport College:
Percentage voortijdig schoolverlaten opnieuw omlaag


Vandaag maakte onderwijsminister Jet Bussemaker de nieuwe resultaten van de aanpak van voortijdig schoolverlaten binnen het mbo bekend. In 2016 is het landelijke percentage voortijdige schoolverlaters (vsv) tot 1,7% gedaald (22.948 in totaal). Om dit belangrijke resultaat te vieren heeft minister Bussemaker bij 22 goed presterende scholen, waaronder het Scheepvaart en Transport College (STC), een felicitatietaart laten bezorgen. Het STC slaagde er vorig jaar in om het percentage voortijdig schoolverlaters met maar liefst 6,1% te laten dalen. 

Een van de landelijke vastgestelde beleidsthema’s waarop mbo-instellingen gericht inzetten is de aanpak van vsv. De Rijksoverheid wil het aantal voortijdig schoolverlaters terugbrengen. Voortijdig schoolverlaters zijn jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 die het onderwijs verlaten zonder een startkwalificatie te behalen. Een startkwalificatie is een diploma op minimaal havoniveau of op mbo-niveau 2.

Gericht beleid werpt vruchten af

Het Scheepvaart en Transport College is er in geslaagd om met gericht beleid en goede begeleiding het percentage vsv met maar liefst 6,1% te laten dalen. Als waardering voor dit resultaat ontving het STC vandaag een taart van het ministerie van OCW. Deze werd in ontvangst genomen door Astrid Kee, lid College van Bestuur van de STC-Group.  Zij gaf aan bijzonder trots te zijn op het resultaat dat bereikt is dankzij de inspanningen van docenten, begeleiders en administratieve collega’s. “Investeren in jongeren die het moeilijk hebben op school loont,” aldus Astrid Kee. “Met een diploma op zak hebben jongeren betere arbeidsmarktperspectieven en zijn zij veel vaker economisch zelfstandig.

Als vakinstelling investeren wij hier graag in. Dit mooie resultaat is een extra stimulans om er voor te streven dat er binnen een aantal jaar helemaal geen jongeren zonder diploma de school verlaten.” 


Bron: STC-Group