Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Leeuwenburg
Plaats
  • Amsterdam
Watertalent contact
Volg ons via:

Bachelor, voltijd

Tijdens de vierjarige opleiding Logistics Engineering leer je analyseren, verbeteren, plannen en (her)ontwerpen van logistieke processen in bedrijven en organisaties. Of het nu gaat om goederen, informatie, mensen of geld.

Studieprogramma

De klant stelt steeds hogere eisen aan productkwaliteit en prijs, maar vooral ook aan service en productbeschikbaarheid. Doordachte logistiek houdt het bedrijfsleven scherp: logistiek maakt waar wat er bij marketing beloofd wordt.

Onderwijs en onderzoek

De opleiding is sterk verbonden met onderzoek op het gebied van E-Mobility en Logistics. Binnen het onderzoeksprogramma Urban Technology kun je onder leiding van een lector en met logistiek onderzoekers samenwerken aan onderzoeksopdrachten op het gebied van Airport Seaport Logistics en City Logistics. Het onderzoek wordt toegepast binnen de opleiding. Op deze wijze leer je toegepast onderzoek doen en dat kun je later in het bedrijf waar je gaat werken meteen toepassen. Deze ervaring staat dan ook goed op je CV.  

Voor wie?

  • Je kunt snel schakelen.
  • Je houdt van analyseren en plannen.
  • Je vindt het leuk om problemen op te lossen.
  • ??Je vindt het leuk om mensen aan te sturen.

Beroepsmogelijkheden

Werken in de wereld van de logistiek betekent geen negen-tot-vijf-baan, want er kan altijd wat gebeuren. Daarnaast heb je contact met klanten en leveranciers over de hele wereld. Dit kan betekenen dat je 's middags contact moet onderhouden met mensen in Amerika en 's ochtends met mensen in Azië. Voor je toekomstige beroep zijn flexibiliteit en goed kunnen organiseren daarom belangrijke voorwaarden.

Je kunt als logistiek ingenieur straks op veel plekken aan de slag. In binnen- en buitenland. Jij zorgt dat alles goed verloopt, dat alle technische faciliteiten aanwezig zijn. Dat kan zijn in de farmaceutische of elektronische industrie, voor een airliner, een transportbedrijf, voor een rederij, een expeditiebedrijf of cargadoorsbedrijf of bij een logistieke software ontwikkelaar. Misschien begin je wel je eigen adviesbureau of kom je uiteindelijk als logistiek coördinator of manager terecht bij een multinational als Philips, Canon, IBM of Nike. Of bij een logistieke dienstverlener als TNT Express, Deutsche Post, UPS of Schiphol. En ook bij retailers als de Bijenkorf, Ahold en Amazon.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.