Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 3 jaar
Vestiging
  • Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen
Plaats
  • Delft
Watertalent contact
Volg ons via:
Maritieme Techniek heeft alles te maken met het ontwerpen van schepen. Een groot schip is een zelfstandig functionerend dorp en tegelijkertijd een van de grootste werktuigen die we kennen. In de bachelor Maritieme Techniek leer je om een schip te ontwerpen, met alle voorzieningen en installaties die nodig zijn. Maar een maritiem ingenieur heeft meer in de vingers. Ook het optimaliseren van de rompvorm en de scheepsconstructie, het ontwerpen van offshore platforms en het analyseren van het bouwproces komen aan bod.

Opleiding

Nederland heeft een uitstekende plaats op de internationale ranglijst van schepenbouwers, we staan wereldwijd aan de maritieme top. En de studie Maritieme Techniek aan de TU Delft is de enige maritieme opleiding op academisch niveau. Bij de studie doe je inhoudelijke kennis op, zodat je met een kritische blik naar het werkveld leert kijken. Je krijgt een uitgebreid pakket aan natuur- en wiskundevakken en leert hoe je dit toe kunt passen op voorbeelden uit de maritieme praktijk.

Onderwijsprogramma

De studie Maritieme Techniek bestaat met name uit wiskunde, natuurkunde en typische maritieme techniekvakken. Hoor- en werkcolleges worden afgewisseld met practica en projecten waarin je berekeningen maakt en toepast op praktische voorbeelden. In deze projecten leer je samenwerken, presenteren en rapporteren; onmisbaar in je latere werk. Ongeveer 70% van je tijd besteed je aan hoor- en werkcolleges, practica, instructies en zelfstudie. De andere 30% werk je aan projecten, met een groep van zo’n acht studenten. Als je je bachelor hebt afgerond, kun je doorstromen naar de master Marine Technology en kiezen voor de track Science of de track Design, Production and Operation. Liever een andere master? Dan kun je ook voor Offshore & Dredging Engineering kiezen of een master van Werktuigbouwkunde, Lucht- en Ruimtevaarttechniek of Civiele Techniek.

Carrièremogelijkheden

In de toekomst zullen schepen en maritieme installaties nog veiliger, sneller, lichter, efficiënter en groter moeten worden. Als Delftse maritiem ingenieur ga je dan ook een goede toekomst tegemoet. Bovendien ben je opgeleid om kritisch na te denken en complexe problemen op een methodische manier op te lossen. En samenwerken met mensen uit dezelfde en andere disciplines is vanzelfsprekend voor je. Met andere woorden: afgestudeerden uit Delft staan goed bekend. Overal ter wereld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze opleiding klik je op de knop ‘aanmelden’.