luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Manager Havenlogistiek

Carrière en vacatures?

We bieden je gerichte informatie over de opleiding van jouw keuze en over de bijbehorende carrièremogelijkheden en beroepen. Voor meer beleving bij de opleiding, bijbehorende beroepen en mensen op werkplek, klik hier. Wil je meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van deze opleiding? Vacatures, beroepsbeschrijvingen en mogelijk interessante werkgevers helpen je hierbij.

Je toekomstig beroep

Als manager havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom. Je werkt in een internationale omgeving bij een cargadoor, expediteur of stuwadoor. Je bent verantwoordelijk voor een efficiënt verloop van het logistieke proces. Je werkt meestal op kantoor waar je verantwoordelijk bent voor de ladingadministratie. Je stelt offertes op en onderhandelt met bestaande en nieuwe klanten. Ook ben je verantwoordelijk voor een goede bedrijfsvoering. Als manager havenlogistiek moet je nauwkeurig te werk gaan, zodat het goederenvervoer in een keer vlekkeloos verloopt en de goederen naar wens van de klant worden geleverd. Een uitdagende job voor iemand die nauwkeurig te werk gaat en het leuk vindt om te regelen en te organiseren.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze opleiding leer je alle ins en outs van de verschillende vormen van vervoer. Je leert alles over het transport van goederen via onder andere zeeschepen en de officiële documenten die hierbij horen (vrachtbrieven). Een deel van je opleiding breng je door op de Transportketensimulator. Tijdens je opleiding krijg je vakken als: Inkomende en uitgaande goederen, Commerciële afdeling, Container Control, Wilde vaart, Lijnvaart, Documentatie, Boeking/Inside Sales, Douane, Zee- en luchtvracht, Opslag en distributie, Havenlogistiek, Gevaarlijke stoffen, Portbase, Softpak, Economie, Personeel en organisatie, Loopbaan en burgerschap, Nederlands, Duits en Engels.

Bijzonderheden

Het eerste anderhalf jaar van de opleiding zit je in een gemengde klas voor Manager havenlogistiek (niveau 4) en Coördinator havenlogistiek (niveau 3). Daarna wordt aan de hand van je vorderingen bepaald of je doorgaat op niveau 4 of 3.

Waar kun je aan de slag?

Met je diploma op zak kun je terecht bij een cargadoorsbedrijf of een expeditiebedrijf.
Terug naar boven

Contact

STC mbo college
Telefoon:010 - 429 02 66
Adres: Waalhaven Z.z. 16
3088 HHROTTERDAM

Onze sectoren en opleidingen

Terug naar boven

Foto & Video

 • Scheepvaart en Transport College (STC) - Waalhaven

  Het STC in Rotterdam is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen.
 • Scheepvaart en Transport College

  De opleiding voor procesoperators en maintenance technicians voor de procesindustrie
 • Joost de Blok

  Operationele Techniek naar Procesoperator
 • VAPRO Basisoperator

  De opleiding VAPRO basisoperator is bedoeld voor operators en technici in alle soorten industriële bedrijven. 
 • STC-Group

  De STC-Group is dé onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie.
 • Trainee bij ECT

 • RWG - Remote Operator

  Rotterdam World Gateway is één van de modernste containerterminals ter wereld. RWG maakt gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van containerhandeling. Als Remote Operator ben je nauw betrokken bij het laad- en losproces van de kraan vanaf kantoor en voor deze functie is RWG op zoek collega’s!
 • The 'world' of APM Terminals

  APM Terminals: groot in de overslag van containers
 • Medewerker Marketing & Sales

 • ENGIE Servicemonteur

 • BP in 2017

  From one of the largest gas projects in the world, to serving millions of customers in our forecourts, watch a review of the year for BP in 2016 as we build for 2017.
 • Rotra Air & Ocean - bedrijfsfilm