luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Carrière en vacatures?

We bieden je gerichte informatie over de opleiding van jouw keuze en over de bijbehorende carrièremogelijkheden en beroepen. Voor meer beleving bij de opleiding, bijbehorende beroepen en mensen op werkplek, klik hier. Wil je meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van deze opleiding? Vacatures, beroepsbeschrijvingen en mogelijk interessante werkgevers helpen je hierbij.

Je toekomstig beroep

De medewerker havenlogistiek werkt in een dynamische en internationale omgeving. Een van je belangrijkste taken is het op orde houden van de papier- en informatiestroom van verschillende vormen van transport. Je stelt bijvoorbeeld vrachtdocumenten op en staat klanten en vrachtwagenchauffeurs te woord. Je verwerkt de papieren die meegaan met de vrachtwagenchauffeur. Zijn er problemen? Dan help jij deze op te lossen. De medewerker havenlogistiek is dus een echte doener met gevoel voor administratief werk.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bereidt je voor op een afwisselend beroep. Je leert hoe je documenten opmaakt en dossiers bijhoudt. Omdat je later waarschijnlijk in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Douane, Nederlands, Loopbaan en burgerschap, Rekenen, Port Base, Softpak en Economie. Daarnaast ga je tijdens je opleiding aan de slag op de Transportketensimulator.

Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een erkend leerbedrijf.

Waar kun je aan de slag?

Met je diploma op zak kun je terecht bij een cargadoorsbedrijf of een expeditiebedrijf.
Terug naar boven

Contact

STC mbo college
Telefoon:010 - 429 02 66
Adres: Waalhaven Z.z. 16
3088 HHROTTERDAM

Onze sectoren en opleidingen

Terug naar boven

Foto & Video

 • Scheepvaart en Transport College (STC) - Waalhaven

  Het STC in Rotterdam is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen.
 • Scheepvaart en Transport College

  De opleiding voor procesoperators en maintenance technicians voor de procesindustrie
 • Joost de Blok

  Operationele Techniek naar Procesoperator
 • VAPRO Basisoperator

  De opleiding VAPRO basisoperator is bedoeld voor operators en technici in alle soorten industriële bedrijven. 
 • Bunge Loders Croklaan - corporate film

 • Europe Container Terminals (ECT)

  ECT behandelt de containers voor de rederijen, die varen tussen de hele wereld en Europa. Het betreft o.a. het lossen en laden, opslag en eventueel doorvoer van containers.
 • Een blik op de dynamische wereld van ECT

 • Trainee bij ECT

 • SGS Nederland B.V.

  SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering en beschikt wereldwijd over een netwerk van ca. 1.500 kantoren en laboratoria met meer dan 79.000 werknemers.
 • RWG Terminal opening 2015

 • Rotra Air & Ocean - containerterminal Doesburg

 • Operationeel manager