luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Coördinator Havenoperaties

Onderwijsinstelling
STC mbo college (voorheen Scheepvaart en Transport College) (Havens)
Naar website
Coördinator Havenoperaties
Richting
Opleidingsvorm
Opleidingsniveau
Opleidingsvorm
Opleidingsduur
Vooropleidingprofiel
Algemene opleidingnaam
Taal
Beroepen
Instituut
Havens
Locatie
 • STC mbo college

Carrière en vacatures?

We bieden je gerichte informatie over de opleiding van jouw keuze en over de bijbehorende carrièremogelijkheden en beroepen. Voor meer beleving bij de opleiding, bijbehorende beroepen en mensen op werkplek, klik hier. Wil je meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van deze opleiding? Vacatures, beroepsbeschrijvingen en mogelijk interessante werkgevers helpen je hierbij.

Je toekomstig beroep

Als coördinator havenoperaties werk je bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in de haven. Binnen deze bedrijven wordt 24 uur per dag, zeven dagen in de week gewerkt. Je bent samen met je team verantwoordelijk voor het laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens en goederentreinen. Het zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk lossen is je belangrijkste doel. Je bent medeverantwoordelijk voor het gebruik van grote en kostbare werktuigen. Naast deze operationele taken ben je ook bezig om de administratie op orde te houden. Deze opleiding bereidt je optimaal voor op een baan in de dynamische haven.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bestaat uit theoretische vakken en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten maak je bij je erkend leerbedrijf, waar je vier dagen per week naar toe gaat. Daarbij krijg je ondersteuning van je leerbedrijf en de begeleider van de school. Tijdens je opleiding leer je op school over terminalprocessen en bijbehorende administratieve zaken. Om goed te kunnen communiceren met klanten leer je op school Engels en Duits. Tijdens je opleiding krijg je les in onder andere de volgende vakken: Veiligheid, Leidinggeven, Terminalplanning en -organisatie, Scheepskennis, Bedrijfseconomie en recht, Gevaarlijke stoffen, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en burgerschap.

Waar kun je aan de slag?

Met het diploma Coördinator havenoperaties op zak kun je aan de slag bij een op- of overslagbedrijf zoals een bulkbedrijf, een container- verslagbedrijf, een Ro-Ro bedrijf of een stukgoedbedrijf.
Terug naar boven

Contact

STC mbo college
Telefoon:010 - 429 02 66
Adres: Waalhaven Z.z. 16
3088 HHROTTERDAM

Onze sectoren en opleidingen

Terug naar boven

Foto & Video

 • Scheepvaart en Transport College (STC) - Waalhaven

  Het STC in Rotterdam is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen.
 • Scheepvaart en Transport College

  De opleiding voor procesoperators en maintenance technicians voor de procesindustrie
 • Joost de Blok

  Operationele Techniek naar Procesoperator
 • SGS

  SGS is 's werelds grootste, onafhankelijke onderneming voor inspectie, verificatie, testen en certificatie van goederen.
 • Vopak

  Vopak is wereldleider in het bieden van opslag voor vloeibare bulkgoederen.
 • RWG Terminal opening 2015

 • Terminal Operator APM Terminals Rotterdam

 • IT Consultant

 • VAPRO Basisoperator

  De opleiding VAPRO basisoperator is bedoeld voor operators en technici in alle soorten industriële bedrijven. 
 • Rotra Air & Ocean - containerterminal Doesburg

 • Havenbedrijf Amsterdam en Emma at Work: Succesvolle samenwerking

  May is via Emma at Work aan de slag bij Havenbedrijf Amsterdam. Naast May zijn er nog veel meer kandidaten die via Emma at Work een plek krijgen bij het Havenbedrijf om daar te leren en zichzelf te ontwikkelen, uiteraard door bij te dragen aan de organisatie. Het mes snijdt immers aan twee kanten!
 • Word Proces Operator bij Olenex