luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Procesoperator

Procesoperator
Opleidingsniveau
Opleidingsvorm
Soort onderwijs

Carrière en vacatures?

We bieden je gerichte informatie over de opleiding van jouw keuze en over de bijbehorende carrièremogelijkheden en beroepen. Voor meer beleving bij de opleiding, bijbehorende beroepen en mensen op werkplek, klik hier. Wil je meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van deze opleiding? Vacatures, beroepsbeschrijvingen en mogelijk interessante werkgevers helpen je hierbij.

Omschrijving

Als Operator heb je een belangrijke baan. Jij zorgt ervoor dat alles in de fabriek veilig en soepel verloopt. Daarvoor moet je precies weten hoe alles werkt. Als er iets misgaat, moet je meteen kunnen ingrijpen. Als Operator ben je vaak te vinden in de regelkamer. Daar kun je op een beeldscherm precies in de gaten houden wat er op de werkvloer gebeurt. 

 

Deze opleiding valt onder de Carrière-Start-Garantie! 
De Carrière-Start-Garantie wordt aangeboden door het bedrijfsleven binnen het Proces- en Maintenance College en houdt het volgende in:

 • Garantie op een stageplaats bij één van de aangesloten bedrijven 
 • Extra begeleiding via een mentor uit het bedrijfsleven Zekerheid op een carrièrestart in de sector na het behalen van een diploma. 
 • Gegarandeerd drie sollicitatiegesprekken. 
 • Tegemoetkoming in de kosten voor boeken en het schoolgeld. 

Kijk voor meer informatie hierover op www.procescollege.nl.

 

Let op: Om met de bbl-opleiding te kunnen starten, dien je al een baan te hebben in de procestechniek. heb je dat niet en wil je toch Procesoperator worden? Schrijf je dan in als cursist en begin met twee jaar theorie. Tijdens deze twee jaar heb je dan tijd om theoriekennis op te doen en alsnog een passende baan te vinden voor je praktijkdeel van de opleiding.

 

Incompany “op maat”-trajecten

Zadkine biedt naast regulier onderwijs ook “op maat” opleidingstrajecten aan. Deze opleidingstrajecten kunnen zowel bij Zadkine als incompany verzorgd worden.

 

Beroepen

Operators zijn te vinden in fabrieken in de zogenaamde procesindustrie/maakindustrie. Hier kunnen allerlei dingen van de lopende band rollen of geleverd worden zoals drinkwater Je kunt het zo gek niet bedenken: van benzine voor auto’s tot kerosine voor vliegtuigen en van voedingsmiddelen (een lekkere chocoladereep) tot afval. Toch hebben al deze producten wel iets gemeen. Ze worden bewerkt door machines en chemische stoffen waardoor ze veranderen van vorm. Van aardolie worden bijvoorbeeld kunststofkorrels gemaakt en van papier bijvoorbeeld golfkarton.


Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden
Veel Procesoperators zijn op het moment aan hun pensioen toe, wat betekent dat er weer vele vacatures beschikbaar komen. Er is dus voldoende werk voor de Procesoperator en je kan doorgroeien naar Hoofdoperator.

Terug naar boven

Contact

Zadkine Proces & Maintenance
Telefoon:010 - 263 11 01
Website:http://www.zadkine.nl
Adres: Hoefsmidstraat 41
3194 AAROTTERDAM

Onze sectoren en opleidingen

Terug naar boven

Foto & Video

 • Mediabedrijf van Zadkine

  Werken en Leren in de Procesindustrie. Een samenwerking tussen onderwijs en bedrijven. In deze film de praktijk van dit project bij Farmfrites in Zuid-Holland.
 • Procestechniek

  Zadkine procestechniek.
 • RWG Terminal opening 2015

 • Met WO of HBO-techniek aan de slag bij Evides

  Ga er maar voor
 • SGS

  SGS is 's werelds grootste, onafhankelijke onderneming voor inspectie, verificatie, testen en certificatie van goederen.
 • The 'world' of APM Terminals

  APM Terminals: groot in de overslag van containers
 • Word Proces Operator bij Olenex

 • Evides Waterbedrijf - Ons werk: van bron tot tap

  Elke dag zorgt Evides Waterbedrijf voor drinkwater in Zuidwest-Nederland, voor industriewaterdiensten in binnen- en buitenland en voor de verwerking van afvalwater. Weten welke weg het water aflegt? Bekijk ons werk: van bron tot tap.
 • Evides Industriewater - corporate film

 • Als Optimisation Engineer bij BP

  Werken bij BP Raffinaderij: Optimisation Engineer
 • Allround Operators bij BP Raffinaderij

  Werken bij BP Raffinaderij: Allround Operators'We depend on energy, your energy!'
 • VTTI-ETA

  VTTI is een ondernemende organisatie in op- en overslag van olieproducten.