luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Aviation Operations Officer

Carrière en vacatures?

We bieden je gerichte informatie over de opleiding van jouw keuze en over de bijbehorende carrièremogelijkheden en beroepen. Voor meer beleving bij de opleiding, bijbehorende beroepen en mensen op werkplek, klik hier. Wil je meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van deze opleiding? Vacatures, beroepsbeschrijvingen en mogelijk interessante werkgevers helpen je hierbij.

Je toekomstig beroep

De aviation operations officer speelt een belangrijke rol in het proces voorafgaand aan het opstijgen van een vliegtuig. Je bereidt de vlucht voor. Hierbij houd je rekening met verschillende factoren die daar invloed op hebben zoals weersomstandigheden. Jouw werkzaamheden zijn onder andere het maken van vlieg- en beladingsplannen, het verzorgen van briefings aan de bemanning en het onderhouden van contact met de luchthavendienst. Je houdt daarbij rekening met de regels die gelden voor het vervoer van passagiers en vracht. Ook houd je rekening met de strenge veiligheids- en milieueisen en economische belangen. Na vertrek van het vliegtuig begeleid je de vlucht op afstand. Dit doe je door de cockpitbemanning op de hoogte te houden over actuele weersomstandigheden. Ook houd je hen op de hoogte van situaties die het routepatroon kunnen verstoren.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens de opleiding leer je vluchtplannen en beladingsschema’s op te stellen. Omdat daar veel rekenwerk bij komt kijken, is het belangrijk dat je tijdens je vooropleiding wis- en natuurkunde in je pakket hebt gehad. Je krijgt les in het lezen van weerkaarten en de docenten gaan uitgebreid in op het onderwerp communicatie. Omdat je in een internationale omgeving komt te werken, is er ook veel aandacht voor vreemde talen zoals Engels. Daarnaast krijg je les in Douane, Flight operations, Ground operations, Meteo, IATA Dangerous Goods, Rekenen en Operations Management.

Goed om te weten

Na inschrijving moet een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) aangevraagd worden.

Waar kun je aan de slag?

Je kunt na je opleiding bijvoorbeeld aan de slag bij een luchtvaartmaatschappij, luchtvrachtafhandelaar of luchthavendienst.

Terug naar boven

Contact

STC mbo college
Telefoon:010 - 429 02 66
Adres: Waalhaven Z.z. 16
3088 HHROTTERDAM

Onze sectoren en opleidingen

Terug naar boven

Foto & Video

  • STC-opleidingen Luchtvaart in beeld

    Spreekt de dynamiek van een luchthaven je aan? En zou je graag in een internationale omgeving willen werken? Dan past een MBO-opleiding binnen de sector Luchtvaart misschien wel goed bij jou! Kom langs op onze open dagen of bezoek onze website http://mbo-stc.nl/sectoren/luchtvaart