luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Aviation Operations Officer

Onderwijsinstelling
STC mbo college (voorheen Scheepvaart en Transport College) (Luchtvaart)
Naar website
Aviation Operations Officer
Richting
Opleidingsvorm
Opleidingsniveau
Opleidingsvorm
Opleidingsduur
Vooropleidingprofielen
Algemene opleidingnaam
Instituut
Luchtvaart
Locatie
  • STC-Group Luchtvaartopleidingen

Carrière en vacatures?

We bieden je gerichte informatie over de opleiding van jouw keuze en over de bijbehorende carrièremogelijkheden en beroepen. Voor meer beleving bij de opleiding, bijbehorende beroepen en mensen op werkplek, klik hier. Wil je meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van deze opleiding? Vacatures, beroepsbeschrijvingen en mogelijk interessante werkgevers helpen je hierbij.

Wereldberoep

De Aviation operations officer speelt een belangrijke rol in het proces voorafgaand aan het opstijgen van een vliegtuig. Je bereidt de vlucht voor. Hierbij houd je rekening met verschillende factoren die daar invloed op hebben zoals weersomstandigheden. De Aviation Operations Officer maakt ook het vlieg- en beladingsplan, verzorgt de briefing aan de bemanning en onderhoudt het contact met de luchthavendienst. Je houdt daarbij rekening met de regels die gelden voor het vervoer van passagiers en vracht. Belangrijke leidraad bij alles wat je doet zijn de strenge veiligheids- en milieu-eisen en de meespelende economische belangen. Na vertrek van het vliegtuig begeleid je de vlucht op afstand. Dit doe je door de cockpitbemanning op de hoogte te houden over actuele weersomstandigheden. Ook hou je hen op de hoogte van situaties die het routepatroon verstoren.

Wereldopleiding

Tijdens de opleiding leer je vluchtplannen en beladingsschema’s op te stellen. Omdat daar veel rekenwerk bij komt kijken, is het belangrijk dat je tijdens je vooropleiding wis- en natuurkunde in je pakket hebt gehad. Je krijgt les in het lezen van weerkaarten en er wordt veel aandacht besteed aan communicatie. Omdat je in een internationale omgeving komt te werken, is er ook veel aandacht voor vreemde talen (waaronder Engels).

Goed om te weten

Het kunnen overleggen van een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) is een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure. We bieden deze opleiding alleen aan op onze locatie aan de Soerweg.

Waar kun je aan de slag?

Je kunt na de opleiding bijvoorbeeld aan de slag bij een luchtvaartmaatschappij, een luchtvrachtafhandelaar of luchthavendienst. Volgens het SBB ( Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) zijn de kansen op het vinden van een baan na het afronden van deze opleiding in alle regio’s ruim voldoende. Kijk voor meer informatie op www.s-bb.nl.


Na je opleiding

Nog geen zin om na je opleiding te gaan werken? Dan ben je onder andere van harte welkom bij de Rotterdam Mainport University voor een vervolgopleiding op HBO-niveau.

Meer weten?

Heb je vragen over deze opleiding? Bezoek dan bezoek een open dag of een infomiddag aan de locatie Soerweg te Rotterdam. Je mag natuurlijk ook bellen of mailen.

Om je beeld bij de opleiding nog beter te kunnen vormen, hebben we in onze Luchtvaartvideo ook de Aviation operations officer meegenomen.

Terug naar boven

Contact

STC Group
Telefoon:010 - 448 60 00
Adres: Lloydstraat 300
3024 EAROTTERDAM

Onze sectoren en opleidingen

Terug naar boven

Foto & Video

  • STC-opleidingen Luchtvaart in beeld

    Spreekt de dynamiek van een luchthaven je aan? En zou je graag in een internationale omgeving willen werken? Dan past een MBO-opleiding binnen de sector Luchtvaart misschien wel goed bij jou! Kom langs op onze open dagen of bezoek onze website http://mbo-stc.nl/sectoren/luchtvaart