luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Allround monteur mobiele werktuigen

Allround monteur mobiele werktuigen
Opleidingsniveau
Opleidingsvorm
Onderwijsinstelling
Techniek College Rotterdam (Mobiliteit)
Naar website
Allround monteur mobiele werktuigen
Opleidingsvorm
Opleidingsniveau
Opleidingsduur
Beroep
Instituut
Mobiliteit
Locatie
 • Scheepsbouwweg 1 (Mobiliteit)

Carrière en vacatures?

We bieden je gerichte informatie over de opleiding van jouw keuze en over de bijbehorende carrièremogelijkheden en beroepen. Voor meer beleving bij de opleiding, bijbehorende beroepen en mensen op werkplek, klik hier. Wil je meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van deze opleiding? Vacatures, beroepsbeschrijvingen en mogelijk interessante werkgevers helpen je hierbij.
Vorkheftruck, bulldozers, shovels, graafmachines. Met deze imposante machines werk je als allround monteur mobiele werktuigen. Het onderhoud is een van je belangrijkste taken, maar je mag ook reparaties en aanpassingen doen. Soms moet je daarvoor frezen, vijlen en boren. Als je op pad gaat, werk je samen met de machinist en andere opdrachtgevers. Het werk is dus altijd afwisselend!

Meer over de opleiding

Tijdens de opleiding Allround monteur mobiele werktuigen leer je de machines onderhouden en modificaties uitvoeren. Je leert storingen analyseren en repareren, en je  houdt je bezig met inspectie- en keuringwerkzaamheden. De opleiding Allround monteur mobiele werktuigen is een bbl-opleiding en duurt gemiddeld 2 jaar. Bbl betekent werken en leren tegelijk. Je werkt 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf aangesloten bij Fundeon of Kenteq en je gaat 1 dag (of 2 dagdelen) in de week naar school. Voor een lijst met erkende opleidingsbedrijven surf je naar www.stagemarkt.nl. We raden je aan om te solliciteren bij een Regionaal Opleidingsbedrijf. Dat geeft je voordelen en een opleidingsgarantie.

Wat kan ik hiermee worden?

Je bent dan wel geen machinist, maar als allround monteur mobiele werktuigen moet je goed overweg kunnen met de werktuigen waaraan je werkt. Het onderhoud is een van je belangrijkste taken. Ook eenvoudige reparaties en aanpassingen komen voor jouw rekening. Je helpt je collega’s vooral met ingewikkeld werk en bij inspecties en keuringen. In je werk houdt je de veiligheid en het milieu goed in de gaten. Meestal werk je zelfstandig, maar je komt ook regelmatig in aanraking met anderen zoals machinisten, leveranciers en opdrachtgevers. Goed samenwerken en omgaan met werkdruk is dus belangrijk.

Allround monteurs mobiele werktuigen kom je tegen bij allerlei bedrijven, groot en klein. Denk aan een loonbedrijf, reparatieservice of dealer. Eigenlijk overal waar machines staan, dus niet alleen in de werkplaats, maar soms ook buiten. Zelfs het buitenland is mogelijk.


Vervolgopleidingen

Wil je verder studeren? Als je het werk aan grote machines leuk vindt, dan kun je na deze opleiding bijvoorbeeld doorstromen naar de opleiding Technicus mobiele werktuigen op niveau 4.

Toelatingseisen

 • kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt je vmbo-diploma
 • theoretische leerweg: je hebt je mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: je hebt je mavo-vbo- of vmbo-diploma
 • je bent over naar 4 havo of 4 vwo
 • je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling


Doorstroomregeling vmbo mbo*:

 • bij doorstroom naar dezelfde sector: geen aanvullende eisen;?
 • bij doorstroom vanuit Zorg & Welzijn, Landbouw of Economie naar Techniek** is als aanvullende voorwaarde gesteld dat het vak wiskunde dan wel natuur- en scheikunde I deel heeft uitgemaakt van het examen 

*Bron: doorstroomregeling vmbo beroepsonderwijs (www.wetten.nl)?
**Let op dit geldt niet voor de ICT-opleidingen. 

Opleidingskosten

Het cursusgeld wordt elk jaar wettelijk bepaald en is voor schooljaar 2018/2019 vastgesteld op € 240,- voor een niveau 1- en 2-opleiding en €582,- voor een niveau 3- en 4-opleiding.

Wel cursusgeld betalen

Je moet cursusgeld betalen als je op 1 augustus van het schooljaar 18 jaar bent en een van de volgende opleidingen gaat volgen:  

 • een deeltijdopleiding in de beroepsbegeleidende leerweg(bbl);   
 • een deeltijdopleiding in het volwassenenonderwijs (vavo); 
 • Nederlands als tweede taal (NT2). 

Geen cursusgeld betalen

Ben je op 1 augustus van het schooljaar nog geen 18 jaar, dan hoef je geen cursusgeld voor het betreffende studiejaar te betalen.  

 • Hierop is een uitzondering: volg je deeltijdopleiding in het volwassenenonderwijs, dan betaal je altijd cursusgeld, ook al ben je nog geen 18 jaar.  
 • Je bent bij de instelling die de cursus verzorgt, ook ingeschreven voor een opleiding waarvoor je al lesgeld moet betalen. 

Hoe cursusgeld betalen  

Je ontvangt in de loop van het schooljaar automatisch een factuur voor het cursusgeld.

Meer informatie
Voor meer informatie over studiefinanciering en collegegeldkrediet kun je terecht bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Aanmeldprocedure

Heb jij een opleiding gevonden die bij jou past? Meld je dan digitaal aan via de button aanmelden op deze pagina. Na je aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging en zo snel mogelijk een uitnodiging voor de intake-activiteiten. Je bent verplicht om mee te doen met de intake-activiteiten. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het juiste e-mailadres en het juiste postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
 • je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
 • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten.

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van je eerste keuze. Techniek College Rotterdam doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van je eerste keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Let op: een opleiding/cursus gaat alleen van start bij voldoende aanmeldingen.

Terug naar boven

Contact

Dhr. Arnold Mäkel
Docent
Telefoon:088 - 945 46 00
Adres: Scheepsbouwweg 1
3089 JWROTTERDAM
Terug naar boven

Foto & Video

 • RWG Corporate Movie

 • Terminal Operator APM Terminals Rotterdam

 • VAPRO Basisoperator

  De opleiding VAPRO basisoperator is bedoeld voor operators en technici in alle soorten industriële bedrijven. 
 • Trainee bij ECT

 • Europe Container Terminals (ECT)

  ECT behandelt de containers voor de rederijen, die varen tussen de hele wereld en Europa. Het betreft o.a. het lossen en laden, opslag en eventueel doorvoer van containers.
 • APM Terminals Rotterdam

 • Evides Waterbedrijf - Ons werk: van bron tot tap

  Elke dag zorgt Evides Waterbedrijf voor drinkwater in Zuidwest-Nederland, voor industriewaterdiensten in binnen- en buitenland en voor de verwerking van afvalwater. Weten welke weg het water aflegt? Bekijk ons werk: van bron tot tap.
 • Stolt Tank Containers - The Journey of a Tank Container

  Stolt Tank Containers demonstrates what needs to happen with a tank container before embarking on its journey at sea.
 • ECT Commercial

 • Vopak

  Vopak is wereldleider in het bieden van opslag voor vloeibare bulkgoederen.