Laden

Allround operationeel technicus (niveau 4) - bol

Binnen deze opleiding kun je kiezen voor twee richtingen: procestechniek of maintenance (onderhoud). Welke richting je ook kiest, het afwisselende vakkenpakket en je stage bereiden je goed voor op een toekomst in de procesindustrie waar veel werkgelegenheid is.


Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

STC mbo college - locatie Brielle


School

STC mbo college

Lees over school

Vestiging

Kerkhoekstraat 1,Brielle

Bekijk op kaart


Beroepen

Maintenance Technician

Procesoperator

E&I Technicus

Instrumentatie Technician

Meet-en Regeltechnicus

Technician

Coordinator Proces En Veiligheid

Procestechnicus

In het kort

Welke technologie zit achter het maken van brandstof, drinkwater, het produceren van duurzame energie of het recyclen van afvalstoffen? Als Allround operationeel technicus heb jij deze kennis.

Jij houdt van techniek en vindt het leuk om uit te zoeken hoe een complexe installatie zo optimaal als mogelijk kan blijven draaien. Als Allround operationeel technicus bedien, bewaak en onderhoud je complexe technische installaties in de diverse productieomgevingen: bijvoorbeeld in de chemie-, energie, water- en foodbranche.

Wat ga je leren?

Bij deze bol-opleiding ga je vijf dagen per week naar school. Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijklessen. In het derde leerjaar loop je een halfjaar stage en in het vierde leerjaar loop je een halfjaar stage. 

Wil jij iets leren over het gebruik van minder vervuilende brandstoffen, energietransitie of duurzaamheid, zodat jij iets bijdraagt aan een beter milieu in de toekomst? Dan kun je binnen de opleiding kiezen voor keuzedelen zoals renewable energy, waterstoftechnologie en onderhoud aan windturbines.

Keuze uit twee richtingen: operations of maintenance

Deze brede opleiding heeft twee uitstroomrichtingen, namelijk operations (allround procesoperator) en maintenance (allround onderhoudstechnicus). De keuze in één van de twee richtingen maakt jij eind leerjaar 2 en vindt plaats in keuzedelen.

Kies je voor de richting operations?
Dan is de controlekamer en fabriek jouw toekomstige werkplek. Je bedient, bewaakt en stuurt het proces bij op kwaliteit en veiligheid. Jouw doel is om ervoor te zorgen dat machines en installaties zo goed mogelijk blijven draaien. Is er een storing in een fabriek? Dan neem jij het initiatief om samen met jouw collega’s deze storing op te lossen. Je kunt met deze uitstroomrichting aan de slag als allround procesoperator.

Kies je voor de richting maintenance?
Dan is de werkplaats, technische dienst of de fabriek jouw toekomstige werkplek. Je repareert, controleert en onderhoudt apparatuur van machines en installaties om deze zo goed mogelijk te laten draaien. Is er iets kapot in de fabriek? Dan word jij gebeld om dit te komen repareren. Je kunt met deze uitstroomrichting aan de slag als allround onderhoudstechnicus in verschillende richtingen zoals mechanisch onderhoud, elektro & instrumentatie of onderhoud van windturbines.

Wat kun je worden?

Afhankelijk van je studierichting word je opgeleid tot allround procesoperator of onderhoudstechnicus. Na je opleiding kun je werken binnen de procesindustrie of bij een chemie-, energie, water- en foodproductiebedrijf of bij een externe dienstverlener (contractor). Maar je kunt ook denken aan werken bij de technische dienst van een ziekenhuis of bij een onderhoudsbedrijf.

Wil je allround onderhoudstechnicus worden?
Dan ga je werkzaamheden uitvoeren op complexe installaties op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw, instrumentatie en ander specifiek technisch onderhoud. Als onderhoudstechnicus werk je meestal regelmatige diensten overdag.

Wil je allround procesoperator worden?
Dan bewaak je het proces van technische systemen vanuit de controlekamer en zorg je voor de kwaliteit en veiligheid. Daarnaast help je bij de installatie van nieuwe systemen en het in bedrijf stellen ervan. Soms voer je kleine onderhoudswerkzaamheden uit zoals het smeren, reinigen en vervangen van onderdelen. De meeste bedrijven in deze sector draaien 24/7 door waardoor je als procesoperator vaak in ploegendienst werkt.

STC mbo college - locatie Brielle

Bekijk school

STC mbo college - locatie Brielle

Kerkhoekstraat 1

Brielle

Meer informatie en aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder. 
Stuurman alle schepen zeevaart (niveau 4) - bol

image

Werktuigkundige alle schepen (niveau 4) - bol

image