Allround operationeel technicus

  • Opleidingsniveau: mbo niveau 4
  • Leerwegen: bol (mbo)
  • Duur: 4 jaar


Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

STC mbo college - locatie Brielle


School

STC mbo college - locatie Brielle

Lees over school

Vestiging

Kerkhoekstraat 1,Brielle

Bekijk op kaart


Beroepen

Maintenance Technician

Procesoperator

E&I Technicus

Instrumentatie Technician

Meet-en Regeltechnicus

Technician

Coordinator Proces En Veiligheid

Procestechnicus

Je toekomstig beroep

Kies je voor de opleiding Allround operationeel technicus, dan kun je twee kanten op: procestechniek of maintenance. Kies je voor de maintenance kant dan kun je aan de slag als onderhoudsmonteur of -technicus en houd je je bezig met het onderhouden van grote technische installaties. De focus ligt in je werk ligt op het installeren en onderhouden van technisch ingewikkelde systemen bij bijvoorbeeld (petro)chemische bedrijven, elektriciteitscentrales, aan windturbines en in de offshore industrie. Vind je het interessanter om het proces te bedienen en bewaken? Dan kies je voor procestechniek. Je gaat aan de slag als procesoperator en vanuit de controlekamer kijk je of de kwaliteit en veiligheid van het proces en de systemen goed is. Daarnaast help je bij de installatie van nieuwe systemen en het in bedrijf stellen ervan. In de fabriek loop je controlerondes en communiceer je met de controlekamer.

Welke opleiding je ook kiest, je gaat later aan de slag in een bedrijf dat meestal 7 dagen in de week en 24 uur per dag operationeel is. Je werkt dus regelmatig in ploegendiensten.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding duurt vier jaar en leidt je op voor een verantwoordelijke baan. Je krijgt een afwisselend pakket aan vakken als Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Rekenvaardigheid, Informatica, Elektrotechniek, Procestechniek, Werkplaatstechniek, Procesbeheersing, Besturingstechniek, Hulpsystemen, Technisch rekenen, Engineering, Veiligheid, milieu en kwaliteit, VCA, Rotating & Mechanical, Processimulatie en Oefenfabriek. Daarnaast krijg je ook een aantal algemene vakken zoals Nederlands en Engels. Je loopt twee keer een half jaar stage, in het derde en in het vierde leerjaar.

Goed om te weten

Volg je deze opleiding gericht op de procestechniek of maintenance? Dan stelt het bedrijfsleven in samenwerking met de regio en het onderwijs de Carrière startgarantie beschikbaar. Dit houdt in dat je garantie hebt op een stageplaats bij één van de aangesloten bedrijven en een mentor uit het bedrijfsleven krijgt voor extra begeleiding. Na het behalen van je diploma heb je zekerheid op een carrièrestart in de sector en gegarandeerd drie sollicitatiegesprekken kan voeren. Klik hier voor meer info als je kiest voor de procestechniek en hier voor maintenance.

Leuk om te weten

Een aantal studenten van de mbo-opleiding Allround Operationeel Technicus is voor het eerst begonnen aan de Topklas WIND. Ze krijgen les om later als onderhoudsmonteur in windturbines aan de slag te gaan. Daarvoor hebben ze wel een aantal veiligheidstrainingen moeten volgen. Benieuwd naar het werken op hoogte? Bekijk dan hier de vlog van STC in beeld.

STC mbo college - locatie Brielle

Bekijk school

STC mbo college - locatie Brielle

Kerkhoekstraat 1

Brielle

Meer informatie en aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder. 

Vragen over de opleiding?

STC mbo college - locatie Brielle

0181412799

Treinmachinist

image

STC mbo college - locatie Brielle

Allround medewerker maritieme techniek

image

STC mbo college - locatie Brielle