Laden

Gevorderd medewerker havenoperaties (niveau 3) - bbl

Tijdens deze opleiding leer je omgaan met grote machines en haal je meteen je vorkheftruckcertificaat. Je gaat één dag in de week naar school. Daarnaast werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf.


Niveau

MBO

Opleidingsduur

2 jaar

Plaats

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.


School

STC mbo college

Lees over school

Vestiging

Waalhaven Z.z. 16,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Manager

Bevrachter

Shipping agent

Freight Forwarder

Logistiek Medewerker

Reder

Supervisor

In het kort

Als gevorderd medewerker havenoperaties ben je de onmisbare schakel tussen de medewerker havenoperaties en de coördinator havenoperaties. Je bent een doener. Je werk bestaat uit het zo snel mogelijk laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens en goederentreinen. Veiligheid staat daarbij altijd voorop.

Je hebt een verantwoordelijke baan. Dankzij jou wordt er zorgvuldig omgegaan met grote en kostbare werktuigen. Je werkt nauwkeurig en hebt alle administratie op orde. De afwisseling van het werk en de dynamiek van de haven zorgen ervoor dat jij je helemaal op je plek voelt.

Wat ga je leren?

Als gevorderd medewerker havenoperaties werk en leer je vier dagen bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in de haven en ga je één dag voor theorie naar school.

Tijdens deze opleiding leer je in de praktijk onder andere omgaan met allerlei grote machines zoals vorkheftrucks, terminaltrekkers, straddle carriers, laadschoppen, dumpers en kranen. Je haalt tijdens je opleiding ook meteen je vorkheftruckcertificaat. Om iedereen, die betrokken is bij de overslag van goederen in de haven, goed te woord te kunnen staan krijg je Engels en Duits. Daarnaast krijg je onder andere ook de vakken: Nederlands, Rekenen, Loopbaan en burgerschap, Gevaarlijke stoffen, Haventechniek, Ladingbehandeling, Havenlogistiek en Ladingadministratie.

De praktijkopdrachten die je maakt gaan over je werkzaamheden bij je leerbedrijf. Je krijgt daarbij hulp van de begeleider van het erkend leerbedrijf.

Wat kun je worden?
Met dit diploma op zak ben je een gevorderd medewerker havenoperaties. Dit betekent dat je kunt werken bij een stuwadoor of een bedrijf in of dichtbij de haven dat bezig is met het laden, lossen en opslaan van lading. Afhankelijk van het soort lading werk je bij een breakbulkbedrijf, roro-bedrijf, containeroverslagbedrijf, bulkbedrijf of een opslag- en distributiebedrijf.

Wil je een hoger niveau halen? Dat kan! De vervolgopleiding die op jouw opleiding aansluit is de opleiding: Coördinator havenoperaties, niveau 4.

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.

Bekijk school

Vestiging

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.

Waalhaven Z.z. 16

Rotterdam

Meer informatie
Voor meer informatie of direct aanmelden klik je op de onderstaande button. 
Andere opleidingen van STC mbo college
Elektrotechniek+ | mbo niveau 4 (BOL/BBL)

image

Stuurman alle schepen zeevaart (niveau 4) - bol

image