Laden

Entree tot de haven (niveau 1) - bbl

Wil jij aan de slag in de Rotterdamse haven? Ben je 16 jaar en heb je nog geen diploma behaald op de middelbare school? Of kom je vanuit het praktijkonderwijs of speciaal onderwijs? Dan is deze praktische opleiding misschien wel iets voor jou.


Opleidingsduur

1 jaar

Plaats

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.


School

STC mbo college

Lees over school

Vestiging

Waalhaven Z.z. 16,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Bevrachter

Logistiek Medewerker

In het kort

Jij bent een echte aanpakker en een doener. Als assistent logistiek laad en los je alle goederen veilig. Dankzij jou liggen er geen kapotte spullen in de winkels, want je controleert alles. Je werkt nauwkeurig. Als er een order binnenkomt, maak je die op tijd verzendklaar. Zo kunnen vrachtwagens na aankomst meteen geladen worden.  

Je houdt van de Rotterdamse haven. Hier is altijd beweging. Ook jij zit nooit stil. Soms rijd je op een heftruck of met een pompwagen. Je brengt dan de geleverde goederen naar de opslagruimte. Zo zijn er altijd genoeg telefoons en sneakers in de winkels. 

Wat ga je leren?

Tijdens deze praktische entreeopleiding leer je goederen laden en lossen én de juiste manier van opslaan. Je krijgt lessen in veilig werken (VCA-certificaat) en leert hoe je een heftruck moet besturen. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en werknemersvaardigheden. Ook is er aandacht voor algemene vakken zoals Nederlands en Engels.

Tijdens deze bbl-opleiding ga je één dag in de week naar school. De rest van de week werk je bij een erkend leerbedrijf. Heb je nog geen erkend leerbedrijf gevonden, kijk dan op www.stagemarkt.nl.

Wat kun je worden?

Na het behalen van je entreediploma kun je aan de slag bij allerlei bedrijven die met de haven en logistieke sector te maken hebben. Denk aan een transportbedrijf, een distributiecentrum, een productiebedrijf of (haven)logistiek bedrijf.

Wil je verder leren? Dat kan! Met je entreediploma kun je een mbo-niveau 2 opleiding volgen zoals Logistiek Medewerker, Medewerker Havenoperaties, Medewerker Havenlogistiek of Chauffeur goederenvervoer.

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.

Bekijk school

Vestiging

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.

Waalhaven Z.z. 16

Rotterdam

Meer informatie
Klik voor meer informatie of direct aanmelden op de onderstaande button. 
Andere opleidingen van STC mbo college
Elektrotechniek+ | mbo niveau 4 (BOL/BBL)

image

Stuurman alle schepen zeevaart (niveau 4) - bol

image