Laden

Aviation operation specialist (niveau 4) - bol

Als bol-student ben je gemiddeld 4 tot 5 dagen op school voor de theoretische basis. De theorie oefen je in de praktijk op een stageplek. Daar ervaar je echt hoe het is om te werken binnen de luchtvaart.


Niveau

MBO

Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.


School

STC mbo college

Lees over school

Vestiging

Waalhaven Z.z. 16,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Logistiek Medewerker

In het kort

Heb jij Flightradar op je mobiel? Ben je regelmatig aan het vliegtuigspotten? Droom jij ervan om dicht bij de piloot te komen en zie jij het platform als je tweede thuis? Dan past het beroep van Aviation Operations Specialist bij je. Jij bent dan (mede)verantwoordelijk voor alles wat nodig is om een vliegtuig veilig, te laten vertrekken of alles wat nodig is na het landen. Je bereid een snelle, veilige bevoorrading en het vertrek van het vliegtuig voor. Daarnaast brief je de piloot en facilitaire diensten, zodat het toestel veilig kan landen en vertrekken.

Je bewaakt het overzicht, werkt nauwkeurig en hebt oog voor veiligheid. Je kunt kort en bondig instructies overbrengen aan iedereen die met de vlucht te maken heeft. De veelzijdigheid en grote verantwoordelijkheid binnen je werk, daar houd je van. Je denkt in procedures en oplossingen waarbij je jezelf de vraag stelt ‘Hoe kan het sneller en goedkoper?’. En, binnen de luchtvaart werk je met vele nationaliteiten in een bedrijfstak die nooit slaapt.

Wat ga je leren?

Je werkt in een internationale omgeving waar Engels de voortaal is. Vanwege het werken met de verschillende Airlines en crews op een luchthaven krijg je Duits en/of Spaans. Vanzelfsprekend krijg je les in alle vakken die je een expert maken in de luchtvaartlogistiek op de luchthaven en is de opleiding ingericht volgens de laatste ontwikkelingen in de sector.

Wat kun je worden?

Je wordt opgeleid voor een functie binnen de luchtvaartlogistiek. Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een luchtvaartmaatschappij, een luchtvrachtafhandelaar of luchthavendienst. De functie Aviation operations specialist is veelzijdig en daarmee kun je aan de slag op het vliegveld of bij bedrijven die betrokken zijn bij de luchtvaart.

Wil je nog niet werken maar doorstuderen? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:

  • Hbo Aviation (Aviation Engineering, Aviation Operations, Air Traffic Management en Aviation Flight);
  • Hbo Management (AD);
  • Hbo Logistics Management.

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.

Bekijk school

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.

Waalhaven Z.z. 16

Rotterdam

Meer informatie
Klik voor meer informatie en aanmelden op de onderstaande button.
Stuurman alle schepen zeevaart (niveau 4) - bol

image

Werktuigkundige alle schepen (niveau 4) - bol

image