Laden

Maritieme Techniek voltijd

Een schip van 400 meter laten drijven: welkom in de wereld van Maritieme Techniek!


Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Rotterdam Mainport Institute


School

Rotterdam Mainport Institute

Lees over school

Vestiging

Lloydstraat 300,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Techniek overige

In het kort

Altijd al willen weten hoe je schip kunt laten drijven? Op de opleiding Maritieme Techniek leggen we het graag aan je uit.

Je leert hoe je de grootste en meest complexe schepen en andere drijvende constructies ontwerpt, bouwt en onderhoudt, op een duurzame manier. Daarna kun je aan de slag in de Nederlandse maritieme sector, die behoort tot de wereldtop en altijd op zoek is naar getalenteerde ingenieurs

Blijven drijven gaat niet vanzelf
Het ziet er zo simpel uit, van een afstandje. Van luxueuze (mega)jachten en sleepboten tot aan baggerschepen en enorme offshore-vaartuigen; stuk voor stuk blijven ze drijven in het water. Hoe groot of zwaar ze ook zijn. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Maritiem ingenieurs hebben daar allerlei natuurkundige en wiskundige berekeningen op los gelaten. Die zijn vertaald in een ontwerp, waarna de scheepsbouwers aan de slag zijn gegaan.
Rotterdam Mainport Institute
Direct uitzicht op de Nieuwe Maas en de Rotterdamse haven. Een kleinschalige opleiding, waar de deur van je docenten altijd openstaat. En een gebouw dat scheepvaart, transport en logistiek ademt. Wie kiest voor Maritieme Techniek kiest voor een opleiding van het Rotterdam Mainport Institute (RMI). Dit is een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en de STC Group, ontstaan om de beste hbo-opleidingen voor scheepvaart, scheepsbouw, havens, logistiek en procesindustrie aan te kunnen bieden. Het RMI beschikt over de meest up-to-date kennis, innovatieve leermiddelen en hooggekwalificeerde docenten. Zo vind je op onze locatie aan de Lloydstraat in Rotterdam onder meer het grootste zeevaart-, haven- en transportsimulatoren-park in de wereld.

Rotterdam Mainport Institute

Bekijk school

Vestiging

Rotterdam Mainport Institute

Lloydstraat 300

Rotterdam

Meer informatie
Voor meer informatie of direct aanmelden klik je op de onderstaande button. 
Andere opleidingen van Rotterdam Mainport Institute