Laden

Chemische Technologie voltijd

Van grijs naar groen: dé hbo opleiding die draait om duurzaamheid.


Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Rotterdam Mainport Institute


School

Rotterdam Mainport Institute

Lees over school

Vestiging

Lloydstraat 300,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Chemicus

Laboratory Technician

Project Engineer

In het kort

De wereld zit in een enorme energietransitie. Fossiele brandstoffen worden vervangen door groene alternatieven. Dat vraagt om nieuwe kennis en nieuwe ideeën.

Tijdens de hbo-opleiding Chemische Technologie in Rotterdam ontwikkel jij je tot de chemisch technoloog die deze kennis en ideeën in praktijk gaat brengen. En daarmee de wereld een stukje groener en duurzamer maakt.

Interesse in bètavakken: een must
Wist je dat water uitzet tijdens bevriezing? Dat de warmtewisselaar een van de meest gebruikte instrumenten is in de chemische industrie? Of dat een boom gemiddeld 1 ton CO2 omzet in 1,1 meter hout? Geen zorgen als je dat niet wist. Belangrijker is dat je dit soort feitjes leuk vindt. Dat betekent namelijk dat je interesse hebt in de bètavakken, zoals scheikunde, natuurkunde, wiskunde en informatica. Dat is cruciaal wanneer je de opleiding Chemische Technologie gaat volgen.
Samenwerking met bedrijfsleven en andere opleidingen

Duurzaamheid vormt daarin de rode draad, zodat jij straks antwoord kunt geven op de vragen uit de markt. Al tijdens je opleiding krijg je te maken met die praktijkvragen. Binnen de studie Chemische Technologie werken we nauw samen met het bedrijfsleven. Tijdens projecten én tijdens je onderzoek ben je regelmatig bezig met (het oplossen van) actuele uitdagingen uit de praktijk. Practica volg je in de vernieuwde proceshal op het RDM-terrein. Daar werk je in laboratoria onder meer samen met studenten van de opleidingen Chemie, Werktuigbouwkunde en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Ook vind je hier startups met interessante uitdagingen.

Kortom: heb je interesse in bètavakken en wil je alles weten over de werking van processen en apparaten? Wil je duurzame oplossingen verzinnen voor het produceren van producten en materialen op grote schaal? Dan is de hbo-opleiding Chemische Technologie iets voor jou!

De opleiding Chemische Technologie wordt verzorgd door Rotterdam Mainport Institute, een samenwerkingsverband van Hogeschool Rotterdam en STC Group.

Rotterdam Mainport Institute

Bekijk school

Vestiging

Rotterdam Mainport Institute

Lloydstraat 300

Rotterdam

Meer informatie
Meer informatie of direct aanmelden? Klik dan op de onderstaande button. 
Andere opleidingen van Rotterdam Mainport Institute