Laden

Air cargo specialist (niveau 4) - bol

Als bol-student ben je gemiddeld 4 tot 5 dagen op school voor de theoretische basis. De theorie oefen je in de praktijk op een stageplek. Daar ervaar je echt hoe het is om te werken binnen de luchtvaart.


Niveau

MBO

Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.


School

STC mbo college

Lees over school

Vestiging

Waalhaven Z.z. 16,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Logistiek Medewerker

In het kort
Bouw mee aan jouw gateway naar de wereld van het internationale transport en maak de logistieke puzzel met luchtvracht van A tot Z compleet. Ben je een onderhandelaar, creatief en klantvriendelijk? Dan ben jij binnen de luchtvaart de perfecte Air cargo specialist. Want jij zorgt ervoor dat producten vliegensvlug op het juiste tijdstip, op de juiste plaats zijn en dat tegen een concurrerende prijs.

Je houdt van afwisseling, bent flexibel en met veel dingen tegelijk bezig. Je bent gek op puzzels. Komt dat goed uit wanneer je probleemoplossend moet denken en verbindingen moet leggen tussen verschillende mensen en afdelingen of organisaties. Je vindt je werk heel leuk om te doen en kijkt daarbij niet op de klok.
Wat ga je leren?
Tijdens deze veelzijdige opleiding leer je alles over het transport via de lucht. Je werkt in een internationale omgeving waar Engels de voortaal is, maar je krijgt ook Duits en/of Spaans. Je leert het opstellen van officiële documenten en vrachtbrieven. Daarnaast leer je plannen en administreren en hoe je douaneformaliteiten moet afwikkelen. Je krijgt les in alle vakken die je een expert maken in de luchtvaartlogistiek op de luchthaven. De opleiding is ingericht volgens de laatste ontwikkelingen in de sector.
Wat kun je worden?
Je wordt opgeleid voor een functie binnen een groeiende tak van de luchtvaartlogistiek, bijvoorbeeld bij een luchtvaartmaatschappij, luchtvrachtexpediteur, vracht-afhandelbedrijf, import-/exportbedrijf global sales agent, verlader of douane. Met enige werkervaring kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de luchtvaartlogistiek.

Wil je nog niet werken maar doorstuderen? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn de opleidingen: 
  • Hbo Logistiek Management (Ad)
  • Hbo Integraal Veiligheidsmanagement (Ad)
  • Logistiek & Supply Chain Management
  • Hbo Commerciële Economie;
  • Hbo Management (Ad) of elke andere hbo-opleiding.

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.

Bekijk school

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.

Waalhaven Z.z. 16

Rotterdam

Meer informatie
Voor meer informatie of direct aanmelden klik je op de onderstaande button.
Stuurman alle schepen zeevaart (niveau 4) - bol

image

Werktuigkundige alle schepen (niveau 4) - bol

image