Laden

Buschauffeur (niveau 2) - bbl

Je start met twee tot drie dagen school per week en na het behalen van je rijbewijs D ga je een dag in de week naar school. De rest van de week ben je aan het werk bij een erkend leerbedrijf waar je de fijne kneepjes van het vak in de praktijk leert.


Niveau

MBO

Opleidingsduur

1 jaar

Plaats

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.


School

STC mbo college

Lees over school

Vestiging

Waalhaven Z.z. 16,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Buschauffeur

In het kort

Voor jou geen kantoorbaan maar al rijdend je dag doorbrengen. Jij brengt als buschauffeur al je passagiers veilig en op tijd naar hun bestemming. Je bent vriendelijk tegen de mensen die instappen. Als ze vragen hebben sta je ze graag te woord. 

Duizenden mensen maken elke dag gebruik van het openbaar vervoer. Zonder jou komen deze passagiers niet op tijd op hun werk, school of bij hun ziekenhuisafspraak. Je bent alert in het verkeer en je houdt je aan de verkeersregels. Je bent het visitekaartje van het busbedrijf en gaat helemaal voor deze baan.

Wat ga je leren?

Als bbl-student ga je een dag in de week naar school en werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf (de busmaatschappij).  

Tijdens je opleiding leer je alles over veilig en correct rijden met de bus. Daarnaast leer je hoe je je servicegericht moet opstellen naar de reizigers die je vervoert. In de eerste maanden van je opleiding haal je je rijbewijs D met code 95. 

Wat kun je worden?

Als buschauffeur, of chauffeur openbaar vervoer, werk je bij een vervoersonderneming. Je brengt reizigers veilig en op tijd naar hun plaats van bestemming. Je kunt aan de slag bij organisaties zoals bijvoorbeeld de RET, Arriva of Qbuzz.

De komende jaren gaan bij deze bedrijven veel chauffeurs met pensioen. Daarom liggen er voor jou, na het succesvol afronden van je opleiding, voldoende kansen op het vinden van een baan.

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.

Bekijk school

Vestiging

STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.

Waalhaven Z.z. 16

Rotterdam

Meer informatie
Meer weten over deze opleiding of aanmelden? Klik dan op de onderstaande button. 
Andere opleidingen van STC mbo college
Elektrotechniek+ | mbo niveau 4 (BOL/BBL)

image

Stuurman alle schepen zeevaart (niveau 4) - bol

image