Allround medewerker maritieme techniek

  • Opleidingsniveau: mbo niveau 3
  • Leerwegen: bol (mbo)
  • Duur: 3 jaar


Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

STC mbo college - locatie Lloydstraat


School

STC mbo college - locatie Lloydstraat

Lees over school

Vestiging

Lloydstraat 300,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Techniek overige

Scheepswerktuigkundige

Scheepsbouwkundige

Je toekomstig beroep

Als allround medewerker maritieme techniek werk je bij een scheepswerf of jachtbouwer. Deze bedrijven houden zich bezig met het ontwerpen, bouwen, vernieuwen, repareren of onderhouden van schepen of jachten. Maar je kunt ook prima aan de slag bij een toeleverend bedrijf, in de haven of bij een jachtverhuurder. Je bent straks vooral te vinden op de werkvloer van de werf of aan boord van een schip dat gebouwd of gerepareerd moet worden. Kortom, jij bent waar de actie is. Je bent sterk in technische vakken zoals lassen en bankwerken, je kunt goed plannen en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Je werkt samen met collega’s uit alle delen van de wereld en je kunt je makkelijk aanpassen als de planning van je werkdag plotseling wordt omgegooid.

Je opleiding en vakkenpakket

Op school bereiden we je voor op een afwisselend, technisch beroep. Tijdens de opleiding is er volop aandacht voor praktijkvakken zoals Werkplaatstechniek (lassen, bankwerken en vlettenbouw), Kunststoffen, Machinekamer en Elektro. Verdere praktijkervaring doe je op tijdens je stages. Omdat theorie ook belangrijk is krijg je theoretische vakken als Scheepsbouw en Jachtbouw, Materialenkennis, Machinekamersystemen en Werktekeningen. Ook vakken als Nederlands, Engels en Duits zitten in je vakkenpakket. Tot slot bezoek je ieder jaar een aantal bedrijven en bezoek je relevante vakbeurzen en bootshows.

Leuk om te weten
Deze mbo-opleiding op niveau 3 is speciaal ontwikkeld in samenwerking met de branchesorganisaties HISWA en NMT en specifiek gericht op de Scheeps- en jachtbouwsector. Volg je deze opleiding dan krijg je les van ervaren docenten, afkomstig uit de beroepspraktijk.

STC mbo college - locatie Lloydstraat

Bekijk school

STC mbo college - locatie Lloydstraat

Lloydstraat 300

Rotterdam

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder.

Vragen over de opleiding?

STC mbo college - locatie Lloydstraat

0104486000

Treinmachinist

image

STC mbo college - locatie Lloydstraat

Buschauffeur

image

STC mbo college - locatie Lloydstraat