Laden

Elektrotechniek voltijd

Wil je de wereld gezonder, duurzamer, sneller of zinvoller maken? En vind je 't leuk om met energie, elektronica of programmeren bezig te zijn? Dan is de opleiding Elektrotechniek zeker iets voor jou.


Niveau

HBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Academieplein


School

Hogeschool Rotterdam

Lees over school

Vestiging

G.J de Jonghweg 4-6,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Elektrotechnicus

In het kort

Elektrotechniek is overal. In hoe we communiceren, hoe we ons verplaatsen, genezen en vermaken. Je maakt het met hbo Elektrotechniek; het werk van elektrotechnici is techniek. Wij vinden het een uitdaging om het probleem te analyseren, een oplossing te ontwerpen en het ook daadwerkelijk werkend af te leveren.

Zo is er Electrical Power Engineering (windmolens, zonnepanelen en elektrisch vervoer). Of je kiest voor Embedded Systems (besturing logistieke robotwagens in de haven, klimaatbeheersing in je auto, hartbewakingsapparatuur en een muziekversterker). Maar je kunt je ook specialiseren in Mechatronica (robotarmen, automatische verpakkingslijnen en beeldherkenning van producten).

Zoek je een opleiding met gunstige toekomstperspectieven, dan is hbo Elektrotechniek een goede keuze. We gaan er natuurlijk van uit, dat je in je vooropleiding affiniteit met wiskunde en logisch denken hebt opgedaan.

Beroepsbeeld
Het werkterrein van een elektrotechnisch ingenieur is heel breed. Algemeen gezegd houd je je als elektrotechnisch ingenieur bezig met belangrijke vraagstukken uit de maatschappij: als elektrotechnicus onderzoek jij hoe je techniek kunt inzetten om deze vraagstukken zo goed mogelijk op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een goede start aan kinderen die ‘moeilijk’ geboren worden, door slimme couveuses te ontwikkelen. Of hoe je ervoor kan zorgen dat we samen minder energie gebruiken. Maar ook hoe zelfdenkende en zelfrijdende kranen in de haven technisch in elkaar gezet moeten worden, zodat de overslag van duizenden containers in de haven mogelijk wordt.

Als afgestudeerde kun je terecht komen op research & development afdelingen waar je elektronica ontwikkelt. Ook kun je werken in technisch-commerciële functies of doorgroeien naar een managementfunctie in het bedrijfsleven en bij de overheid. In de functie van ontwerper werk je bijvoorbeeld aan:

  • elektrische energiesystemen,
  • duurzame energiesystemen,
  • netwerken en telecommunicatieapparatuur,
  • meet- en regelsystemen binnen de industrie,
  • industriële elektronica en automatisering,
  • “Embedded Systems” (die bestaande systemen slimmer maken).
Doorstuderen

Je kunt na je studie een masteropleiding gaan volgen bij een universiteit. In een aantal gevallen moet je dan eerst een schakelprogramma volgen.

Academieplein

Bekijk school

Vestiging

Academieplein

G.J de Jonghweg 4-6

Rotterdam

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.