Laden

ICT Service Management voltijd

De tweejarige, praktijkgerichte Ad ICT Service Management is bedoeld voor afgestudeerden van mbo en havo en al werkende ICT-professionals. De Ad leidt op tot professional ICT Service Management.


Opleidingsduur

2 jaar

Plaats

Museumpark Hoogbouw


School

Hogeschool Rotterdam

Lees over school

Vestiging

Burgemeester S\'jacobsplein 1,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

ICT Specialist

In het kort

ICT Service Management draagt zorg voor de continuïteit en betrouwbaarheid van de ICT in grote en kleine bedrijven.

Als je je na het mbo of de havo wilt ontwikkelen tot een professional ICT Service Management, zit je bij onze Ad (Associate degree) goed. Deze opleiding verdiept en verbreedt je kennis, vaardigheden en inzichten in de modernste informatietechnologie. Je leert verbinding te leggen tussen de bedrijfsprocessen en de ICT. Ook aspecten als het zelfstandig en proactief functioneren, het ontwikkelen van initiatieven en het aansturen van een team komen tijdens de Ad aan bod.

Er bestaat een grote behoefte aan medewerkers, die bruggen weten te slaan tussen de eisen en wensen van de gebruikers en de mogelijkheden van de informatietechniek. Medewerkers die naast praktische kennis, ook op theoretisch en conceptueel gebied over voldoende bagage beschikken. Hiervoor word je met de Ad ICT Service Management opgeleid. 

Beroepen

Met je Associate degree ICT Service Management kun je bij zowel kleine als middelgrote organisaties gaan werken. Dit hoeven niet per se ICT-bedrijven te zijn. Je kunt ook bij bedrijven in andere sectoren aan de slag als ICT-er.

In je functie zorg je ervoor dat systemen werken, beheer je de infrastructuur en zorg je ervoor dat de systemen en gebruikers secuur werken. Je kunt operationeel leiding geven aan een kleine ICT-afdeling of onderdeel daarvan. Dagelijks verleen je aan de gebruikers van de systemen service bij het gebruik van alle applicaties. Daarnaast adviseer je het management hoe IT de bedrijfsvoering optimaal kan ondersteunen.

De precieze inhoud van je functie is afhankelijk van de aard en de omvang van het bedrijf. Ook kent de functie verschillende benamingen zoals applicatiebeheerder, specialist servicedesk, adviseur ICT, systeembeheerder, network engineer of system integrator. 

Doorstuderen
Nadat je de Associate degree hebt behaald, kun je eventueel doorstuderen bij een bacheloropleiding. Of je een versnelde route kunt volgen, hangt af van de bachelor die je kiest.

Museumpark Hoogbouw

Bekijk school

Vestiging

Museumpark Hoogbouw

Burgemeester S'jacobsplein 1

Rotterdam

Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.