Laden

Allround waterbouwer

  • Niveau: 3
  • Traject: bbl
  • Duur bbl: 3 jaar
  • Startmoment(en): Doorlopend 2021-2022


Niveau

MBO

Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Parallelweg 403


School

Techniek College Rotterdam

Lees over school

Vestiging

Parallelweg 403,Schiedam

Bekijk op kaart


Beroepen

Waterbouwkundige

Waterbouwers werken altijd buiten en zijn vaak onderweg naar een leuke nieuwe klus. Jij weet precies hoe je baggerwerk uitvoert, kabels opspoort en je werkterrein netjes houdt. Ook maak je zelf houten steigers en kleine bruggen.
Meer over de opleiding

De beroepsopleiding Allround waterbouwer bestaat uit een basisdeel en een profieldeel. In het basisdeel leer je hoe je voorbereidende werkzaamheden verricht en hoe je verhardingen aanbrengt. In je profieldelen ga je dieper in op bijvoorbeeld het maken en verwijderen van waterbouwkundige constructies en het uitvoeren van kleinschalig baggerwerk. Je leert de werkzaamheden te verdelen, de voortgang en de kwaliteit te bewaken en de naleving van voorschriften te controleren.

Tijdens de opleiding krijg je ook Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Je werkt 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en volgt alleen de theorielessen op school. Je leert dus een vak én je krijgt salaris! Een lijst van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl

Wat kan ik hiermee worden?

Allround waterbouwers werken voor grote én kleine bedrijven. Meestal hoor je bij een ploeg, samen met een of meer machinisten van grondverzetmachines. Je werkt in de buitenlucht, vooral op moeilijk bereikbare plaatsen langs of op waterwegen. Vaak is het werk afhankelijk van de weersomstandigheden. Je hebt te maken met omwonenden, voorbijgangers en het verkeer.

Je werk bestaat vooral uit het maken, onderhouden en verwijderen van waterbouwkundige constructies, zoals kleine kunstwerken en oevers. Als allrounder neem jij de moeilijke constructies voor je rekening. Je voert ook kleinschalig baggerwerk en organisatorische werkzaamheden uit. Verder heb je contact met de uitvoerder, de opdrachtgever, de opzichter, vergunningverleners en leveranciers.

Parallelweg 403

Bekijk school

Vestiging

Parallelweg 403

Parallelweg 403

Schiedam

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.
Andere opleidingen van Techniek College Rotterdam
Expert IT systems and devices

image

Technicus elektrotechnische systemen

image