Allround monteur mobiele werktuigen

  • Niveau: 3
  • Traject: bbl
  • Duur bbl: 3 jaar


Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Scheepsbouwweg 15 (Procestechniek)


School

Scheepsbouwweg 15 (Procestechniek)

Lees over school

Vestiging

Scheepsbouwweg 15,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Monteur

Vorkheftruck, bulldozers, shovels, graafmachines. Met deze imposante machines werk je als allround monteur mobiele werktuigen. Het onderhoud is een van je belangrijkste taken, maar je mag ook reparaties en aanpassingen doen. Soms moet je daarvoor frezen, vijlen en boren. Als je op pad gaat, werk je samen met de machinist en andere opdrachtgevers. Het werk is dus altijd afwisselend!
Meer over de opleiding
Tijdens de opleiding Allround monteur mobiele werktuigen leer je de machines onderhouden en modificaties uitvoeren. Je leert storingen analyseren en repareren, en je  houdt je bezig met inspectie- en keuringwerkzaamheden. De opleiding Allround monteur mobiele werktuigen is een bbl-opleiding en duurt gemiddeld 2 jaar. Bbl betekent werken en leren tegelijk. Je werkt 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf aangesloten bij Fundeon of Kenteq en je gaat 1 dag (of 2 dagdelen) in de week naar school. Voor een lijst met erkende opleidingsbedrijven surf je naar www.stagemarkt.nl. We raden je aan om te solliciteren bij een Regionaal Opleidingsbedrijf. Dat geeft je voordelen en een opleidingsgarantie.
Wat kan ik hiermee worden?
Je bent dan wel geen machinist, maar als allround monteur mobiele werktuigen moet je goed overweg kunnen met de werktuigen waaraan je werkt. Het onderhoud is een van je belangrijkste taken. Ook eenvoudige reparaties en aanpassingen komen voor jouw rekening. Je helpt je collega’s vooral met ingewikkeld werk en bij inspecties en keuringen. In je werk houdt je de veiligheid en het milieu goed in de gaten. Meestal werk je zelfstandig, maar je komt ook regelmatig in aanraking met anderen zoals machinisten, leveranciers en opdrachtgevers. Goed samenwerken en omgaan met werkdruk is dus belangrijk.

Allround monteurs mobiele werktuigen kom je tegen bij allerlei bedrijven, groot en klein. Denk aan een loonbedrijf, reparatieservice of dealer. Eigenlijk overal waar machines staan, dus niet alleen in de werkplaats, maar soms ook buiten. Zelfs het buitenland is mogelijk.

Scheepsbouwweg 15 (Procestechniek)

Bekijk school

Scheepsbouwweg 15 (Procestechniek)

Scheepsbouwweg 15

Rotterdam

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.