Laden

Allround constructiewerker

  • Niveau: 3
  • Traject: bbl
  • Duur bbl: 3 jaar


Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Langeweg 111 (Beroepscampus)

RDM-kade 59 (Metaal & Maintenance)

Vlisterweg 22


School

Techniek College Rotterdam

Lees over school

Vestiging

Langeweg 111,Sommelsdijk

Bekijk op kaart

Vestiging

RDM-kade 59,Rotterdam

Bekijk op kaart

Vestiging

Vlisterweg 22,Schoonhoven

Bekijk op kaart


Beroepen

Engineer / Constructeur

Construction Coordinator

Allround constructiewerker
Ga je complexe zaken niet uit de weg? Als allround constructiewerker maak je constructiedelen voor bruggen, gebouwen, kranen en vrachtwagens. Hoe bijzonder en uitdagend is dat. Zeker als over die brug dagelijks veel mensen rijden of in dat gebouw honderden bezoekers komen. Je werkt volgens werktekeningen, voorschriften en instructies en bereidt je werk zelf voor.
Meer over de opleiding

Leren, werken en geld verdienen, wie wil dat niet? Als je start met de opleiding Allround constructiewerker ga je 4 dagen in de week werken bij één van de leerwerkbedrijven in de metaalbranche. Een lijst van erkende opleidingsbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Werk je al bij een erkend leerbedrijf binnen de metaalbranche? Geen probleem! Dan volg je alleen de theorielessen.

Je gaat 1 dag (of 2 dagdelen) in de week naar school. Je leert de verschillende technieken die je als allround constructiewerker nodig hebt. Je maakt en leest tekeningen, leert hoe je producten opbouwt uit pijpen en profielen en stelt eisen op voor veiligheid en kwaliteit. Je maakt gebruik van specialistische kennis en vaardigheden in het bewerken van ferro en non-ferro materialen. Zo ontwikkel je een goed ruimtelijk inzicht. Ook volg je Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

De opleiding Allround constructiewerker duurt gemiddeld 3 jaar. De exacte duur hangt af van je capaciteiten en je studietempo. Wij zorgen ervoor dat je op de juiste plek terechtkomt. En jij? Je leert een vak en je krijgt salaris!

Wat kan ik hiermee worden?
Een allround constructiewerker is werkzaam in de metaalproductenindustrie, vaak in de scheepsbouw, machine- en apparatenbouw, petrochemie, offshore, transportmiddelen en voedingsmiddelenindustrie. Je werkt zowel binnen het bedrijf als op locatie bij opdrachtgevers. En vervaardigt uiteenlopende constructies van staaf-, plaat-, profiel- en pijpmateriaal, die variëren in complexiteit.

Langeweg 111 (Beroepscampus)

Bekijk school

Langeweg 111 (Beroepscampus)

Langeweg 111
Sommelsdijk

RDM-kade 59 (Metaal & Maintenance)

RDM-kade 59
Rotterdam

Vlisterweg 22

Vlisterweg 22
Schoonhoven

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop 'aanmelden'.