Laden

Technicus Engineering - Smart Technology

  • BOL
  • Niveau 4
  • 4 jaar


Niveau

MBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Dordrecht Leerpark

Gorinchem


School

Da Vinci College

Lees over school

Vestiging

Leerparkpromenade 100,Dordrecht

Bekijk op kaart

Vestiging

Mollenburgseweg 82,Gorinchem

Bekijk op kaart


Beroepen

Techniek overige

Het beroep

Jij houdt van techniek en ICT én van zelf dingen maken! Techniek en ICT gaan steeds vaker samen. Denk aan lasrobots of de communicatie tussen computer en alarmsysteem. Als technicus Engineering – Smart Technology combineer jij deze disciplines en pas je bij het bedenken en maken van producten slimme technologieën toe. Technologieën die mensen helpen energie te besparen, ervoor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen of die productieprocessen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat, robots of zelfrijdende auto’s. In jouw werk adviseer je een opdrachtgever over een smart product. Schaalbaarheid (mogelijkheid om mee te groeien bij toename van het gebruik) en toekomstige ontwikkelingen neem je hierin mee. Vervolgens ga je aan de slag met de realisatie, waarbij je rekening houdt met veiligheid en milieu.

Als technicus Engineering werk je zelfstandig en begeleid je bij complexe opdrachten minder ervaren collega’s.

Baanperspectief
Slimme technologieën zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Er is daarom veel vraag naar experts op dit gebied. Met een diploma Smart Technology op zak heb je volop kansen op de arbeidsmarkt.
Wat leer je?

Brede basis
De opleiding Technicus Engineering start met een breed eerste studiejaar. In dit jaar maak je kennis met de vier technische hoofdrichtingen: Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Mechatronica en Smart Technology. Je volgt verschillende lessen en voert opdrachten uit. Hierdoor ervaar je welke richting het beste bij jou past. Aan het einde van het eerste opleidingsjaar maak je een keuze voor de afstudeerrichting. Je studieloopbaanbegeleider helpt je hierbij.

Inhoud opleiding
Kies je voor Smart Technology, dan duurt je totale opleiding 4 jaar. In de opleiding ontwikkel je een brede kennis van mechatronica, elektrotechniek en natuurlijk veel ICT. We bieden een interessant programma waarin we theorielessen afwisselen met praktijkopdrachten en stages. Je leert smart producten ontwerpen en realiseren. Hierbij ga je aan de slag met programmeren, technisch tekenen, mechanica en elektronica. Daarnaast doe je vaardigheden op op het gebied van projectmatig werken en samenwerken.

Hybride leren
Er is in deze opleiding veel aandacht voor hybride leren. Dat betekent dat we het schoolse leren combineren met het leren in de praktijk. In leerjaar 1 werk je in periode 2 en 4 met een groepje studenten aan een project waarin alle afstudeerrichtingen terugkomen. Je merkt dan welke richting jou het beste ligt.
In het leerjaar 3 doe je een semester lang mee aan het assiciate degree traject. Dit is een studieproject die je samen met studiegenoten en studenten van Hogeschool Rotterdam uitvoert. De opdrachten komen uit het bedrijfsleven en zijn zeer divers van aard. Meestal is het gericht op het onderzoeken van oplossingen voor problemen waar bedrijven uit de regio mee te maken hebben. Je hierbij ook rechtstreeks contact met de opdrachtgever.

Verdieping/verbreding
Bij deze richting is het mogelijk deel te nemen aan het Excellentieprogramma en/of internationale projecten. Hiermee verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Dit gaat altijd in overleg met je studieloopbaanbegeleider.

Dordrecht Leerpark

Bekijk school

2 Vestigingen

Dordrecht Leerpark

Leerparkpromenade 100
Dordrecht

Gorinchem

Mollenburgseweg 82
Gorinchem

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop aanmelden.
Andere opleidingen van Da Vinci College
Allround Vakman Grond-, Water- en Wegenbouw

image

Eerste Monteur Elektrotechnische Systemen

image