Laden

Allround Verspaner

  • Leerweg: bbl
  • Niveau: 3
  • Duur: 3 jaar


Niveau

MBO

Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Wijk en Aalburg

Dordrecht Duurzaamheidsfabriek


School

Da Vinci College

Lees over school

Vestiging

Perzikstraat 7a,Wijk en Aalburg

Bekijk op kaart

Vestiging

Leerparkpromenade 50,Dordrecht

Bekijk op kaart


Beroepen

Verspanner

Het beroep

Jij bent handig, hebt een fijne motoriek en een goede concentratie! Verspanen betekent materiaal in de juiste vorm brengen. Als allround precisieverspaner maak je met verschillende verspaningstechnieken onderdelen op maat voor specialistische machines en apparatuur. Onderdelen van staal, gietijzer of kunststof voor bijvoorbeeld een auto, vliegtuig of schip. Maar, ook voor knieprotheses, echoapparatuur of een tandartsboor. Je werkt met computergestuurde machines. Jij schrijft de programma’s voor de CNC-draai-/freesbanken. Vervolgens stel je de machine zo in dat hij op precies de juiste plek boort of freest. Daarna controleer je je werk. Dit luistert heel nauw, anders gebeuren er ongelukken. Je levert dus echt vakwerk.

Als allround precisieverspaner begeleid je collega’s en zorg je ervoor dat zij net zo foutloos en veilig werken als jij.

Wat leer je

In de opleiding Allround precisieverspaner leer je tekeningen lezen. Ook ga je aan de slag met verschillende verspanende technieken en je leert om te gaan met snij-span- en meetgereedschappen. Daarnaast leer je oplossingen bedenken voor technische vraagstukken en programma’s schrijven voor CNC-draai-/freesbanken. Werken met apparaten en machines is niet zonder gevaar. Daarom is ook veiligheid een belangrijk onderwerp in de opleiding. Tenslotte leer je hoe je collega’s aanstuurt en begeleidt.

Bbl-opleiding
De opleiding is een bbl-opleiding. Dat betekent dat je vier dagen per week werkt en één dag naar school gaat. Op school werk je vooral aan je theoretische kennis. Een docent die het vak kent brengt je dit bij. Bij je leerbedrijf ga je aan de slag met de praktische vaardigheden.

Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

In de opleiding Allround precisieverspaner kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Rekenen 3F
  • Engels A2/B1
  • Duurzaamheid in het beroep C
  • Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 3
  • 3D tekenen

Je kunt ook kiezen voor een algemeen keuzedeel zoals ondernemerschap of een buitenlandse taal. Zo maak jij je eigen keuzes in jouw loopbaan!

Wijk en Aalburg

Bekijk school

Wijk en Aalburg

Perzikstraat 7a
Wijk en Aalburg

Dordrecht Duurzaamheidsfabriek

Leerparkpromenade 50
Dordrecht

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop aanmelden.