Laden

Scheepsmetaalbewerker

  • BBL
  • Niveau 2
  • 2 jaar


Niveau

MBO

Opleidingsduur

2 jaar

Plaats

Dordrecht Leerpark


School

Da Vinci College

Lees over school

Vestiging

Leerparkpromenade 100,Dordrecht

Bekijk op kaart


Beroepen

Metaalbewerker

Scheepsmetaalbewerker

Het beroep

Jij houdt van werken met metaal en je houdt van vaartuigen! Baggerschepen, marineschepen, containerschepen, zeiljachten… Als scheepsmetaalbewerker werk je mee aan de bouw van verschillende soorten schepen. Ook maak je constructies voor bijvoorbeeld booreilanden. Daarnaast repareer en modificeer je vaartuigen. Kwaliteit is bij dit werk heel belangrijk. Al met een kleine gaatje kan een schip zinken. Jij last metaalplaten goed aan elkaar en versterkt zwakke plekken met nieuw plaatmateriaal. Je werkt volgens instructies en maakt daarbij gebruik van verschillende metaalbewerkingstechnieken.

Als scheepsmetaalbewerker werk je in een team. Dat doe je onder leiding van een ervaren scheepsbouwer. Die vertelt je precies wat je moet doen, zodat je zelfstandig aan de slag kunt.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding Scheepsmetaalbewerker leer je met metaal werken. Je leert constructietekeningen lezen en maten en vormen opmeten. Ook leer je machines en apparaten instellen en ga je aan de slag met de technieken, zoals snijbranden, zagen, slijpen en lassen. Daarnaast leer je onderdelen monteren en je werk beoordelen en controleren. Je werkt met grote apparaten en machines. Dit is niet zonder gevaar. Daarom is ook veiligheid een belangrijk onderwerp in de opleiding.

Bbl-opleiding
De opleiding is een bbl-opleiding. Dat betekent dat je vier dagen per week werkt en één dag naar school gaat. Op school werk je vooral aan je theoretische kennis. Een docent die het vak kent brengt je dit bij. Bij je leerbedrijf ga je aan de slag met de praktische vaardigheden.

Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

In de opleiding Scheepsmetaalbewerker kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Rekenen 3F
  • Duurzaamheid in het beroep B
  • Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 2

Je kunt ook kiezen voor een algemeen keuzedeel zoals ondernemerschap of een buitenlandse taal. Zo maak jij je eigen keuzes in jouw loopbaan!

Dordrecht Leerpark

Bekijk school

Vestiging

Dordrecht Leerpark

Leerparkpromenade 100

Dordrecht

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop aanmelden.
Andere opleidingen van Da Vinci College
Allround Vakman Grond-, Water- en Wegenbouw

image

Eerste Monteur Elektrotechnische Systemen

image