Allround Waterbouwer

  • Leerweg: bbl
  • Niveau: 3
  • Duur: 3 jaar


Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Hardinxveld-Giessendam Bouwcampus Bouw & Infra


School

Hardinxveld-Giessendam Bouwcampus Bouw & Infra

Lees over school

Vestiging

Houtschelf 10,Hardinxveld-Giessendam

Bekijk op kaart


Beroepen

Waterbouwkundige

Hou je van afwisselend werk in de buitenlucht en heb je iets met water? Vind je het leuk om steeds op een andere locatie aan de slag te gaan? Kies dan voor deĀ opleiding Allround waterbouwer.

Het beroep
We hebben in Nederland nogal wat water en we staan wereldwijd bekend om onze 'waterwerken'. Als Allround waterbouwer ben je direct betrokken bij het aanleggen van waterbouwkundige objecten zoals sluizen, beschoeiingen, damwanden en dijken. Er moet ook meestal nogal wat gebeuren voor je aan het werk kan: meten en uitzetten, maar ook het aanleggen van aan- en afvoerwegen, omleidingen voor waterstromen, opslag- en losplaatsen voor materialen en machines. Een veelzijdig beroep dus. Als Allround waterbouwer kun je aan het werk bij de sector grond-, water- en wegenbouw van overheidsinstanties, nutsbedrijven en particuliere bedrijven.
Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Allround waterbouwer duurt twee jaar. Je werkt vier dagen per week bij een bedrijf en je gaat een middag en een avond naar school.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkleermeester die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak.

Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk.

Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkleermeester beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en je praktijkleermeester werk je aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Hardinxveld-Giessendam Bouwcampus Bouw & Infra

Bekijk school

Hardinxveld-Giessendam Bouwcampus Bouw & Infra

Houtschelf 10

Hardinxveld-Giessendam

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop aanmelden.

Vragen over de opleiding?

Da Vinci College

088 657 2657

Waterbouwer

image

Da Vinci College

Allround Vakman Grond-, Water- en Wegenbouw

image

Da Vinci College