Laden

Allround Vakman Grond-, Water- en Wegenbouw

  • Leerweg: bbl
  • Niveau: 3
  • Duur: 3 jaar


Niveau

MBO

Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Hardinxveld-Giessendam Bouwcampus Bouw & Infra


School

Da Vinci College

Lees over school

Vestiging

Houtschelf 10,Hardinxveld-Giessendam

Bekijk op kaart


Beroepen

Wegbouwkundige

Waterbouwkundige

Het beroep

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Vakman grond-, water, en wegenbouw duurt twee jaar. Je werkt vier dagen per week bij een bedrijf en je gaat een middag en een avond naar school.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkleermeester die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak.

Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk.

Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkleermeester beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en je praktijkleermeester werk je aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Baanperspectief

Veel van onze huidige infrastructuur is gebouwd in de jaren 50 en 60. De levensduur hiervan eindigt de komende jaren. De vervanging biedt kansen om de infrastructuur toekomstbestendiger, veiliger en duurzamer te maken. Hierbij spelen ontwikkelingen als klimaatverandering, energietransitie, gebruik van grondstoffen en digitalisering een grote rol. De infrasector staat voor een enorme opgave. Er is dan ook veel vraag naar geschoold personeel. Bedrijven staan echt om jou te springen!

Wat leer je?

In de opleiding Allround vakman grond-, water-, en wegenbouw leer je welke onderdelen komen kijken bij het aanleggen van een weg of straat. Wegen en straten maken namelijk onderdeel uit van de omgeving. Ligt er bijvoorbeeld ook riolering of stroomt er een sloot naast? Je leert hoe je het voorbereidende grondwerk aanpakt en hoe je bermen en de fundering aanlegt. Je leert hoe je met de materialen, technieken en machines omgaat. Daarnaast heb je een coördinerende rol, dus leer je goed samenwerken en leidinggeven.

Bbl-opleiding
De opleiding is een bbl-opleiding. Dat betekent dat je vier dagen per week werkt en een middag en avond naar school gaat. Op school werk je vooral aan je theoretische kennis. Een docent die het vak kent brengt je dit bij. Bij je leerbedrijf ga je, samen met je leermeester, aan de slag met de praktische vaardigheden.

Hardinxveld-Giessendam Bouwcampus Bouw & Infra

Bekijk school

Hardinxveld-Giessendam Bouwcampus Bouw & Infra

Houtschelf 10

Hardinxveld-Giessendam

Meer informatie
Klik voor meer informatie op de knop aanmelden.