Laden

Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen

Niveau 3


Niveau

MBO

Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Edisonweg, Vlissingen


School

Scalda

Lees over school

Vestiging

Edisonweg 4a,Vlissingen

Bekijk op kaart


Beroepen

Elektrotechnicus

Mechanic

In het kort
Naast het aanleggen, onderhouden en repareren van een elektrotechnische installatie in de woon- en utiliteitsbouw, zorg jij ook voor datanetwerken, telecominstallaties en gebouwbeheersystemen. Je maakt in een werkplaats / werkveld elektrotechnische onderdelen of complete producten. Het inregelen en testen ervan hoort er vanzelfsprekend ook bij, want je hebt de zorg voor het afleveren van een kwaliteitsproduct. Als eerste monteur valt het begeleiden van medewerkers ook onder jouw takenpakket. Je werkt zelfstandig en je hebt de leiding over een kleine groep collega’s.
Opbouw

Leerjaar 1: In het eerste leerjaar krijg je de vakken elektriciteit en schakelingen 1 & 2, wisselspanning en logische schakelingen, installaties in woning en utiliteit en driefasen en energiesystemen. Daarnaast krijgt je ook vakkennis installeren en de regels van het vak. Verder ook de vakken Nederland, rekenen en burgerschap. Ook maak je nog een praktijkverslag.

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar krijg je de vakken energieomzetting 1 & 2, condensatoren en spoelen 1 t/m 3 en vermogens elektronica. Verder ook de vakken Nederlands, rekenen en burgerschap. In leerjaar 2 maak je twee praktijkverslagen.

Leerjaar 3: In het laatste leerjaar krijg je de vakken spoelen en transformatoren, besturingstechniek, NEN 1010, NEN 3140, ontwerpen en tekenen en verlichtingstechniek. Je krijgt les met een motorenmeetpracticum. Ook weer een praktijkverslag. Tenslotte een assessment.

Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • 2-D tekenen
  • Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 3
  • Engels in de beroepscontext B1
  • Duurzaamheid in het beroep D
  • Duurzaamheid in het beroep C
  • Digitale vaardigheden basis

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

Na de opleiding
Na de niveau 3-opleiding kun je aan het werk als eerste monteur elektrotechnische installaties, of kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.

Edisonweg, Vlissingen

Bekijk school

Vestiging

Edisonweg, Vlissingen

Edisonweg 4a

Vlissingen

Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.
Andere opleidingen van Scalda
Allround medewerker IT systems and devices

image

Medewerker ICT Support

image