Laden

Allround Laborant

Niveau 3


Niveau

MBO

Opleidingsduur

2 jaar

Plaats

Edisonweg, Vlissingen


School

Scalda

Lees over school

Vestiging

Edisonweg 4a,Vlissingen

Bekijk op kaart


Beroepen

Laborant

In het kort
Als laborant moet je zorgvuldig en gestructureerd te werk gaan. Je controleert of de monsters die je binnenkrijgt geschikt zijn om te onderzoeken en maakt ze klaar voor analyse (drogen, verdunnen, centrifugeren of oplossen). Daarna ga je testen of onderzoeken.
Opbouw

Alles is er op gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je binnen het bedrijfsleven kunt verwachten. Je werkt met de nieuwste technieken en de leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties. De vakdocenten benutten hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven om je optimaal voor te bereiden op je toekomst als toekomigste beroepsbeoefenaar.

Het bedrijfsleven is kind aan huis bij Scalda. Regionale bedrijven denken mee over zaken als de opleidingsopzet, jouw gewenste praktijkvaardigheden en je benodigde kennis. Samen met het bedrijfsleven zorgt Scalda voor boeiend, praktijkgericht en modern onderwijs.

Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Technisch Onderwijsassistent basis
  • Rekenen 3F
  • Nederlands 3F

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

Na de opleiding
Na je niveau 3-opleiding kun je aan het werk als allround laborant of kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.

Edisonweg, Vlissingen

Bekijk school

Edisonweg, Vlissingen

Edisonweg 4a

Vlissingen

Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.