Laden

BSc Electrical Engineering

  • Diploma: BSc Electrical Engineering
  • Studielast: 180 EC, 36 maanden
  • Voertaal: Nederlands (Boeken en colleges zijn grotendeels in het Engels) 
  • Faculteit: Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)
  • Vorm: Voltijds - on campus


Niveau

HBO

Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica


School

Technische Universiteit Delft

Lees over school

Vestiging

Mekelweg 4,Delft

Bekijk op kaart


Beroepen

Elektrotechnicus

Engineer

In het kort
Een zonnepaneel, een robot en een implantaat om weer te kunnen horen: zonder Electrical Engineering kunnen deze dingen niet worden ontworpen. Dit vakgebied houdt zich voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen. Electrical Engineers zijn bijvoorbeeld de drijvende kracht achter de ontwikkeling van smartphones, elektrische auto’s en de nieuwste medische apparatuur. Tijdens de opleiding krijg je natuurkunde, veel wiskunde en leer je over alle aspecten van Electrical Engineering, zoals elektronische schakelingen, telecommunicatie en energievoorziening. Elk half jaar werk je aan een project, waarin je de theorie toepast om bijvoorbeeld een chip of een autonome robot te ontwerpen en te bouwen.
Opleiding
Met wiskunde en natuurkunde als fundament, bouw je tijdens de opleiding Electrical Engineering een brede kennis op van diverse vakgebieden, zoals Micro-elektronica, Telecommunicatie en Energietechniek. Tijdens toepassingsgerichte projecten ontwikkel je vaardigheden als samenwerken en presenteren. Deze combinatie van vaardigheden geeft je een toekomstbestendige basis voor een carrière in de dynamische wereld van de Electrical Engineering.

De studie Electrical Engineering is intensief, dus je moet bereid zijn om hard te werken. Gemiddeld besteed je 42 uur per week aan de studie, waarvan 16 uur aan colleges, 8 uur aan practica en projecten en 18 uur aan zelfstudie.

Een studiejaar is opgedeeld in vier periodes van tien weken. In de eerste twee jaar volg je per periode acht weken college en de laatste twee weken sluit je af met tentamens. Tijdens een periode krijg je drie vakken. Sommige vakken hebben in de vijfde week van de periode een deeltentamen. Daarnaast zijn er voortgangstoetsen, zodat je kunt controleren of je de stof goed hebt begrepen. De leerlijnen wiskunde en natuurkunde leggen een fundament. De Electrical Engineering leerlijnen, Circuits, Signalen en Systemen, Digitale Systemen, Telecommunicatie en Elektrische Energie, bouwen hierop voort.

Naast colleges heb je in het eerste en tweede jaar ook projecten, waarin je de theorie leert toepassen in de praktijk. Tijdens deze projecten leer je projectmatig werken. Als ingenieur moet je tenslotte kunnen samenwerken, presenteren en communiceren. Het derde jaar start je met een keuzeruimte: de zogenaamde minor. Uiteindelijk rond je de bacheloropleiding af met een afstudeerproject. Na de afronding van de studie mag je Bachelor of Science (BSc) achter je naam zetten.

Carrieremogelijkheden

Met een masterdiploma Electrical Engineering ben je gewild op de arbeidsmarkt. Je bent technisch zeer sterk én je kunt goed samenwerken en communiceren. Sterker nog: je bent een specialist met een brede, analytische kijk. Electrical Engineers zijn overal ter wereld belangrijk voor de technologische ontwikkeling. Je bent voorbereid om een bijdrage te leveren aan een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt.

Na de afronding van de opleiding kun je aan de slag bij verschillende bedrijven. Denk aan het ontwerpen van geavanceerde producten en apparaten op Research & Development-afdelingen van grote hightech bedrijven, zoals Philips Medical Systems, ASML en KPN. Maar je kunt bijvoorbeeld ook bij een ingenieursbureau of een adviesbureau gaan werken, zoals McKinsey. Je kunt natuurlijk ook een eigen bedrijf beginnen. 

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica

Bekijk school

Vestiging

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica

Mekelweg 4

Delft

Meer informatie
Voor meer informatie over deze opleiding klik je op de knop ‘aanmelden’.
Andere opleidingen van Technische Universiteit Delft
Urban Port and Transport Economics

image

MSc Offshore & Dredging Engineering

image