Laden

BSc Computer Science and Engineering

  • Diploma: BSc Computer Science and Engineering
  • Voertaal: Engels
  • Faculteit: Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)
  • Studielast: 180 EC, 36 maanden
  • Vorm: voltijd - op campus
  • Numerus fixus: :Ja


Niveau

HBO

Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica


School

Technische Universiteit Delft

Lees over school

Vestiging

Mekelweg 4,Delft

Bekijk op kaart


Beroepen

ICT Specialist

Zelfrijdende auto’s, real-time navigatie op je mobiel, persoonlijke aanbiedingen op basis van je surfgedrag en zorgrobots . Tijdens de opleiding Computer Science and Engineering leer je hoe je software ontwikkelt en data verwerkt voor de intelligente systemen van nu en de toekomst. Denk hierbij aan medische systemen, beveiliging en virtual reality. Ingenieurs in Computer Science and Engineering ontwerpen en ontwikkelen hier software voor en leren bijbehorende data slim en efficiënt te verwerken. Je leert wiskundig analyseren en modelleren, logisch redeneren, het programmeren van algoritmen en wat de basisconcepten zijn waaraan programmeertalen moeten voldoen. Ten minste één keer per jaar werk je met enkele medestudenten aan een project, bijvoorbeeld om een applicatie te ontwikkelen waarmee je studiebuddy’s kunt vinden.
Opleiding
Zelfrijdende auto’s, navigatie op je mobiel, persoonlijke aanbiedingen op basis van je surfgedrag, zorgrobots en het zoeken in films en plaatjes. Tijdens de bachelor Computer Science and Engineering leer je hoe je software en dataverwerking ontwikkelt voor de intelligente systemen van nu en de toekomst..

De bachelor Computer Science and Engineering is een intensieve studie, dus je moet bereid zijn om hard te werken. Gemiddeld besteed je 40 uur per week aan de studie, waarvan 10 uur colleges, 12 uur practica en projecten en 18 uur zelfstudie. Colleges en boeken zijn in het Engels.

Een studiejaar is opgedeeld in vier periodes van tien weken. In de eerste twee jaar volg je per periode negen weken college en de laatste week sluit je af met tentamens. Elke periode bestaat uit drie vakken: een fundamenteel vak, een meer toegepast vak en een praktisch vak (bijvoorbeeld een project).

Naast colleges heb je in het eerste en tweede jaar ook projecten, waarin je de theorie leert toepassen in de praktijk. Tijdens deze projecten leer je projectmatig werken. Als ingenieur moet je tenslotte kunnen samenwerken, presenteren en communiceren. Het derde jaar start je met een keuzeruimte: de zogenaamde minor. Uiteindelijk rond je de bacheloropleiding af met een afstudeerproject. Na de afronding van de studie mag je Bachelor of Science (BSc) achter je naam zetten.

Carrièremogelijkheden
Kom je van de TU Delft, dan kun je meer dan alleen programmeren. Je hebt immers geleerd om problemen te analyseren en om je te verdiepen in de omgeving waarin het systeem moet functioneren en in de gebruiker die uiteindelijk met het programma gaat werken. Je bent een conceptueel denker en kunt goed samenwerken. Daarnaast heb je een goed gevoel voor de kwaliteit van software. Na de afronding van de master Computer Science ben je zeer gewild op de arbeidsmarkt.

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica

Bekijk school

Vestiging

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica

Mekelweg 4

Delft

Meer informatie
Voor meer informatie over deze opleiding klik je op de knop ‘aanmelden’.
Andere opleidingen van Technische Universiteit Delft
Urban Port and Transport Economics

image

MSc Offshore & Dredging Engineering

image