Laden

BSc Civiele Techniek

  • Diploma: BSc Civiele Techniek
  • Studielast: 180 EC, 36 maanden
  • Voertaal: Nederlands
  • Faculteit: Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG)
  • Vorm: Voltijds - on campus


Niveau

HBO

Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen


School

Technische Universiteit Delft

Lees over school

Vestiging

Stevinweg 1,Delft

Bekijk op kaart


Beroepen

In het kort

Als je waar ook ter wereld met slimme oplossingen onze leefomgeving wilt verbeteren, dan kies je voor onze opleiding Civiele Techniek; Technisch veelzijdig, maatschappelijk relevant en uitdagend!

Werk mee aan het oplossen van de fileproblemen in een Amerikaanse miljoenenstad, bouw in China een gigantische waterdam of wordt het meesterbrein achter een imposant bouwwerk als de Golden Gate Bridge. Civiel ingenieurs maken de wereld veilig, leefbaar en bereikbaar met oplossingen die de verandering in het klimaat en economische situatie het hoofd bieden. Hierbij is het belangrijk om als civiel ingenieur ook altijd oog te blijven houden voor de bewoners en hun wensen binnen de leefomgeving.

Civiele Techniek aan de TU Delft is wereldwijd toonaangevend en staat 2de in de QS World University Ranking.

Opleiding
Civiele ingenieurs werken internationaal aan grote en kleinere projecten die tot de verbeelding spreken; van het hoogste gebouw ter wereld in Dubai en de stormvloedkering bij New Orleans, tot de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Hieruit blijkt al dat civiele techniek drie belangrijke vakgebieden kent.

Ook de vakgebieden Geo-Engineering en Geoscience and Remote Sensing maken deel uit van de studie. Zo leer je welke processen er in de ondergrond spelen bij, bijvoorbeeld, de aanleg van een tunnel. Ook ontdek je hoe je satellietbeelden en sensoren kunt inzetten voor onderzoek naar o.a. de opwarming van de atmosfeer en kusterosie.

De vakken uit de bacheloropleiding geven je een introductie van het vakgebied. Daarnaast verdiep je met funderende vakken je kennis over Wiskunde en Mechanica.  De bachelor bereidt je in principe voor op het masterprogramma van Civiele Techniek met de daarbij behorende specialisaties. Kortom: met de bachelor leg je een basis voor je uiteindelijke specialisatie.

Carrièremogelijkheden

Van bouwbedrijven tot adviesbureaus en zelfs banken, overal leveren civiel ingenieurs hun bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De kans dat je snel na je opleiding een baan vindt, is ook in turbulente tijden groot. Natuurlijk kun je ook doorstuderen of een wetenschappelijke carrière als onderzoeker beginnen.

Liggen jouw interesses in het onderzoeksgebied? Dan kun je de wetenschappelijke kant van vakgebied van Civiele Techniek op. Dit begint meestal met een promotieonderzoek. Dit onderzoek ligt al dan niet in dezelfde lijn met je masterthesis.

Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen

Bekijk school

Vestiging

Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen

Stevinweg 1

Delft

Meer informatie
Voor meer informatie over deze opleiding klik je op de knop ‘aanmelden’. 
Andere opleidingen van Technische Universiteit Delft
Urban Port and Transport Economics

image

MSc Offshore & Dredging Engineering

image