STC B.V. beschikt al een aantal jaren over een aantal DNV-GL klasse A gecertificeerde sleepbootsimulatoren. De simulatoren en trainingstug worden ingezet ten behoeve van het ‘Tug Boat Master-programma’ dat cursisten in anderhalf jaar tijd tot kapitein opleidt. De cursisten worden daarbij begeleid door instructeurs en mentoren. Het is ook mogelijk om uitsluitend losse modules te trainen. De trainingen worden uitgevoerd in samenwerking met Tug Training & Consultancy (TTC).

STC B.V. heeft sinds kort de mogelijkheid om een rotor(trainings)tug in te zetten. Deze tug is door Kotug speciaal ontwikkeld voor trainingsdoeleinden. Dit maakt het voor de opleider voor professionals mogelijk om trainingen op de sleepbootsimulatoren te combineren met het trainen van vaardigheden in de praktijk. Met de inzet van de tug bereidt STC B.V. zich voor op ophanden zijnde internationale veiligheidseisen voor sleepbootbemanningen die naar verwachting vanuit IMO opgelegd zullen gaan worden. 

De sleepbootsimulatoren staan op het simulatorencentrum van STC B.V. aan de Wilhelminakade in Rotterdam. De vier full mission brugsimulatoren, waarvan één met 360° en twee met 240° zicht en een volledige uitgeruste 360° sleepboot, zijn inzetbaar voor trainingsdoeleinden en voor toegepast onderzoek. Alle simulatoren zijn volledig aan te passen aan de specifieke wensen van de klant. De simulatoren zijn zowel individueel inzetbaar als interactief opererend in dezelfde trainingsomgeving. Er is een geavanceerde tool voor debriefingsdoeleinden beschikbaar. Informatie over simulatorencentrum is te vinden op www.stc-maritimesimulation.com

Waarom ben jij belangrijk voor ons
Andere projecten
Beurs
Mainport Talenten Diner - Haven & Industrie
01:00 - 01:00

Zit jij in de laatste fase van je studie aan het HBO of WO en vind je het tijd om in gesprek te gaan met praktijkmensen over jouw toekomst? Stel jouw vragen aan topmensen, zoals CEO’s en directeuren, en recruiters van toonaangevende bedrijven in de haven en industrie en scoor je startersbaan of stage onder het genot van een heerlijk diner!

Talentium Careerportals organiseert op dinsdag 1 oktober 2019 alweer de 9e editie van het Mainport Talenten Diner. Volg jij een studie in de richting van Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Logistiek, Civiele Techniek, Technische Bedrijfskunde of ICT? Dan kom jij in aanmerking om deel te nemen aan dit unieke netwerkevent! Ook studenten van meer generieke richtingen zoals HRM of Commerciële Economie zijn van harte welkom.


Volg jij een studie in een maritieme richting, zoals Scheepswerktuigkunde of Maritiem Officier? In de jaarlijkse Maritieme Week (2 t/m 9 november 2019) organiseren wij ook een Mainport Talenten Diner: Maritiem! Liever aan tafel met maritieme bedrijven? Lees dan hier verder.

Beurs
Watertalent CareerLab op InfraExperience - informatie voor exposanten
01:00 - 01:00

Watertalent organiseert op InfraExperience voor de vijfde keer het CareerLab, een centrale plek op het event waar studenten en starters alles te weten kunnen komen over de arbeidsmarkt in de infrasector. Bezoekers kunnen in het CareerLab terecht voor een carrièreadviesgesprek en zij kunnen een cv-check laten doen. Ook maakt Watertalent de studievacatures van de Experience Partners van InfraExperience inzichtelijk via digitale informatieschermen.

Het CareerLab is een gezamenlijk initiatief van Rotterdam Ahoy en Watertalent.