Deelnemende werkgevers

0 open vacatures

3 open vacatures

Medewerkers uitwisselen via het nieuwe platform ‘Havenspot’

Amsterdam, 16 april 2020

Op dit moment staat bij bedrijven de wereld stil of draait het op meer dan volle toeren. Ook in de Amsterdamse haven zijn er in deze tijd van coronacrisis, zoals overal in het land, bedrijven waar de medewerkers zonder werk zitten of waar ze het werk niet aan kunnen. Om hierop in te spelen heeft Port of Amsterdam samen met Watertalent het initiatief genomen om online werkgevers met elkaar in contact te brengen.

Voor dit nieuwe initiatief is een online arbeidsplatform zonder winstoogmerk opgezet, door Watertalent met de naam ‘Havenspot’. Met deze collegiale in- en uitleen blijven medewerkers op de payroll staan van hun eigen werkgever, die tegen een onderling af te spreken tarief, tijdelijk werkzaamheden kunnen uitvoeren bij een andere werkgever. Het voordeel is dat wanneer de markt weer aantrekt de werknemers de werkzaamheden weer kunnen hervatten bij hun eigen werkgever zonder dat er ontslagen vallen of gebruik gemaakt hoeft te worden van regelingen van de overheid. Bedrijven (in- en buiten de havens) kunnen van dit nieuwe arbeidsmarktplatform gebruik maken door zich aan te melden op havenspot.nl en aan te geven of zij medewerkers zoeken of aanbieden. Daarna worden de bedrijven met elkaar in contact gebracht om onderling afspraken over de uitwisseling te maken.

Matty van den Berg, medeoprichter van Watertalent: 'Wij zijn blij met de proactieve houding van Port of Amsterdam om op deze manier het havenbedrijfsleven te ondersteunen. In het korte tijdsbestek van 1,5 week is dit platform gerealiseerd wat mede door de support van Port of Amsterdam mogelijk is gemaakt'.

Koen Overtoom, CEO van Port of Amsterdam; 'De haven vervult een belangrijke vitale functie in deze tijd. Wij denken ook in deze crisistijd mee met de bedrijven. Havenspot is hier een voorbeeld van. Als matchmaker willen we de bedrijven een helpende hand bieden. Dit initiatief draagt er aan bij dat we samen door deze tijd kunnen komen'.

Andere projecten
Netwerkbijeenkomst
Sollicitatiegesprek? Presenteer de beste versie van jezelf!
01:00 - 01:00

Je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken. Onderzoek heeft uitgewezen dat in de eerste minuten van de kennismaking de mening over een sollicitant voor het grootste deel al wordt gevormd. Zorg er dus voor dat op je eerste indruk niets aan te merken is.

Netwerkbijeenkomst
We hebben elkaar keihard nodig
01:00 - 01:00

Watertalent is hét carrièreplatform voor de haven en industrie. Dagelijks zetten wij ons in om talenten, van student tot professional, naar de haven toe te trekken en om het imago van de haven en industrie positief te beïnvloeden. In deze onwerkelijke periode, waarin alle sectoren wereldwijd worden getroffen door COVID-19, ofwel het Coronavirus, willen we graag meer doen. Op ons vacatureplatform vind je vanaf nu ook banen die niet altijd met de haven of industrie te maken hebben. We brengen namelijk ook de vacatures in kaart die in Nederland nu de hoogste prioriteit hebben om ingevuld te worden. Denk hierbij aan technische functies in de zorg of oproepen voor vrijwilligers.

Op deze pagina vind je deze vacatures die extra aandacht nodig hebben in deze crisistijd. Zoek jij een nieuwe uitdaging of heb je tijd over voor vrijwilligerswerk? Houd dan deze pagina in de gaten, want er zullen de komende dagen meer en meer vacatures bijkomen.