Wat kun je verwachten?

Het programma voor donderdag 25 juni:

09.00-09.30 uur       

Inloop met koffie, thee en lekkers

09.30-11.00 uur

Korte inleiding: actuele AMC projecten Watertalent

 

Thema: ‘Werkt HR op afstand?’ en hoe kan het beter

 

Vaststellen onderwerpen ‘HR op 1.5’ – zomerperiode

11.00-11.30 uur

Napraten en netwerken

Wij missen je

Ook zo’n behoefte om weer even ‘gewoon’ te doen en met elkaar persoonlijk contact te hebben? Heel graag gaan wij ook weer met jou en andere HR-collega’s persoonlijk in gesprek. Wij zijn benieuwd hoe het met je gaat en hoe je zelf je werk doet tijdens deze bijzondere periode. Vooral in het HR vak zullen we vaak opnieuw het wiel uitvinden. Hoe fijn is het om weer even met elkaar te klankborden en van elkaar te leren. 

Ben je werkzaam in het HR-vak bij een directe werkgever en spreekt dit je aan? Meld je dan direct aan via de link.

Waar?
Onze recent geopende eventlocatie, Main Deck, bestaat uit een Huiskamer-café en een Theater/Studio. De studio is volledig uitgerust met indrukwekkende audiovisuele ondersteuning. Achter de schermen werkt ons team hard aan de 1.5 meter inrichting volgens de RIVM-richtlijnen. In plaats van rond de 120 mensen heten wij vanaf juni maximaal 18 personen per keer welkom per. Kleinschaliger maar frequenter en persoonlijker door meer zinvolle ontmoetingen. Veiligheid staat voorop.
Welke vakantieplannen heb jij?

In de zomerperiode pakken we ook goed uit. We zorgen voor aansprekend programma met aansprekende thema’s en goede sprekers en ervaringsdeskundigen. Het interactieve karakter van de bijeenkomsten en de selecte groep deelnemers bieden volop mogelijkheden om ervaringen met elkaar uit te wisselen en van elkaar te leren. Je kunt zelf kiezen voor welke ‘HR op 1.5’ je je inschrijft. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat de gespreksonderwerpen, en de collega’s die je gaat ontmoeten, altijd aansluiten bij jouw behoeften en vragen.

Op 1 juli publiceren wij het zomerprogramma van HR op 1.5.

Aanmelden

Ben jij erbij? Meld je dan hier aan voor HR op 1.5. Wij hanteren een maximaal aantal deelnemers van 18 personen, dus vol is vol!

Wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Matty van den Berg via 0181 665 455 of matty.vandenberg@watertalent.nl.

Andere projecten
Netwerkbijeenkomst
Port Angels
01:00 - 01:00

Port Angels is een succesvol initiatief om meer vrouwen aan te trekken voor de haven en industrie. Inmiddels zijn wij ruim vijf jaar actief binnen de haven en industrie en honderden vrouwen hebben zich aangesloten via de LinkedIn groep. Port Angels is een informeel netwerk en wij organiseren onder andere workshops, lezingen en aansprekende netwerkbijeenkomsten.  Het is onze ambitie om meer vrouwen te interesseren voor een functie binnen de haven en industrie.

Mede door onze inspanningen realiseren steeds meer vrouwen zich dat vrijwel alle functies in de haven ook door vrouwe kunnen worden uitgevoerd . Ook stimuleren wij het dat relatief meer vrouwen kiezen voor een technische studie.   Wij dragen ons steentje bij door mee te denken over de  uitstraling van de techniekopleidingen,  de wervingskracht van de technieksector en de cultuur binnen de bedrijven. De aangesloten LinkedIn leden van Port Angels geven gezamenlijk gezicht aan de vele vrouwen met hun dagelijkse functies in de Mainport.

De oorspronkelijke initiatiefnemers van de Port Angels (Korrie Louwes, Marike Dijksterhuis, Natalie Backx, Laurian Hollander, Angenietje Temming, Karin Husmann en Matty van den Berg) zijn vrouwen die elkaar gevonden hebben op een gezamenlijke passie voor haven en techniek. Wij werken bij de Gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf, Watertalent, Plant One en bij het Scheepvaart en Transport College. Als Port Angels bieden wij onze kennis en netwerk aan om bedrijven te helpen meer vrouwen aan te trekken. Omgekeerd leren wij van de ervaringen van de bedrijven.

De aangesloten leden nemen ook zelf het initiatief om in verschillende groepjes evenementen te organiseren. Inmiddels is het netwerk uitgegroeid tot een ware community en hebben bijna 350 leden zich aangesloten bij de LinkedIn groep van de Port Angels. Meer hakken in de haven zijn van harte welkom.

Port Angels is geen traditionele netwerkvereniging. Er is geen bestuur, geen lidmaatschapsgeld en geen vaste agenda. Ben je zelf werkzaam in de haven en industrie en spreekt onze ambitie je aan? Dan ben je van harte welkom. Dit doe je door je aan te sluiten bij de LinkedIn groep van Port Angels!

Open schooldag
Havenspot - collegiale in- en uitleen
01:00 - 01:00

Amsterdam, 16 april 2020

Op dit moment staat bij bedrijven de wereld stil of draait het op meer dan volle toeren. Ook in de Amsterdamse haven zijn er in deze tijd van coronacrisis, zoals overal in het land, bedrijven waar de medewerkers zonder werk zitten of waar ze het werk niet aan kunnen. Om hierop in te spelen heeft Port of Amsterdam samen met Watertalent het initiatief genomen om online werkgevers met elkaar in contact te brengen.

Voor dit nieuwe initiatief is een online arbeidsplatform zonder winstoogmerk opgezet, door Watertalent met de naam ‘Havenspot’. Met deze collegiale in- en uitleen blijven medewerkers op de payroll staan van hun eigen werkgever, die tegen een onderling af te spreken tarief, tijdelijk werkzaamheden kunnen uitvoeren bij een andere werkgever. Het voordeel is dat wanneer de markt weer aantrekt de werknemers de werkzaamheden weer kunnen hervatten bij hun eigen werkgever zonder dat er ontslagen vallen of gebruik gemaakt hoeft te worden van regelingen van de overheid. Bedrijven (in- en buiten de havens) kunnen van dit nieuwe arbeidsmarktplatform gebruik maken door zich aan te melden op havenspot.nl en aan te geven of zij medewerkers zoeken of aanbieden. Daarna worden de bedrijven met elkaar in contact gebracht om onderling afspraken over de uitwisseling te maken.

Matty van den Berg, medeoprichter van Watertalent: 'Wij zijn blij met de proactieve houding van Port of Amsterdam om op deze manier het havenbedrijfsleven te ondersteunen. In het korte tijdsbestek van 1,5 week is dit platform gerealiseerd wat mede door de support van Port of Amsterdam mogelijk is gemaakt'.

Koen Overtoom, CEO van Port of Amsterdam; 'De haven vervult een belangrijke vitale functie in deze tijd. Wij denken ook in deze crisistijd mee met de bedrijven. Havenspot is hier een voorbeeld van. Als matchmaker willen we de bedrijven een helpende hand bieden. Dit initiatief draagt er aan bij dat we samen door deze tijd kunnen komen'.