luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVoor bedrijven

Port Angels

 

Port Angels: Een Vrouwelijke Aanpak in de haven

Port Angels is een succesvol initiatief om meer vrouwen aan te trekken voor de haven en industrie. Inmiddels zijn wij ruim een jaar actief binnen de haven en industrie en honderden vrouwen hebben zich aangesloten via de LinkedIn groep . Port Angels is een informeel netwerk en wij organiseren onder andere workshops, lezingen en aansprekende netwerkbijeenkomsten.  Het is onze ambitie om meer vrouwen te interesseren voor een functie binnen de haven en industrie.

Mede door onze inspanningen realiseren steeds meer vrouwen zich dat vrijwel alle functies in de haven ook door vrouwe kunnen worden uitgevoerd . Ook stimuleren wij het dat relatief meer vrouwen kiezen voor een technische studie.   Wij dragen ons steentje bij door mee te denken over de  uitstraling van de techniekopleidingen,  de wervingskracht van de technieksector en de cultuur binnen de bedrijven. De aangesloten LinkedIn leden van Port Angels geven gezamenlijk gezicht aan de vele vrouwen met hun dagelijkse functies in de Mainport.

De oorspronkelijke initiatiefnemers van de Port Angels (Korrie Louwes, Marike Dijksterhuis, Natalie Backx, Laurian Hollander, Angenietje Temming, Karin Husmann en Matty van den Berg) zijn vrouwen die elkaar gevonden hebben op een gezamenlijke passie voor haven en techniek. Wij werken bij de Gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf , Watertalent, Plant One en bij het Scheepvaart en Transport College. Als Port Angels bieden wij onze kennis en netwerk aan om bedrijven te helpen meer vrouwen aan te trekken. Omgekeerd leren wij van de ervaringen van de bedrijven.

De aangesloten leden nemen ook zelf het initiatief om in verschillende groepjes evenementen te organiseren. Inmiddels is het netwerk uitgegroeid tot een ware community en hebben bijna 350 leden zich aangesloten bij de LinkedIn groep van de Port Angels. Meer hakken in de haven zijn van harte welkom.

Port Angels is geen traditionele netwerkvereniging. Er is geen bestuur, geen lidmaatschapsgeld en geen vaste agenda. Ben je zelf werkzaam in de haven en industrie en spreekt onze ambitie je aan? Dan ben je van harte welkom. Dit doe je door je aan te sluiten bij de LinkedIn groep van Port Angels!

Port Angels bijeenkomsten

KRACHT on Tour
12 november 2014
08.30 - 13.00 uur
Maassilo Rotterdam
KRACHT on Tour wil het bewustzijn over talenten en financiële onafhankelijkheid van vrouwen vergroten. Op woensdag 12 november is KRACHT on Tour in Rotterdam. De ochtend heeft als thema 'She can do it!'. Het gaat over het benutten en verzilveren van talent en het investeren in jezelf. Want als je meer durft te investeren in jezelf, investeer je in je verdere toekomst (en die van je gezin). En daar wordt iedereen beter van.

Voor wie?
Voor vrouwen met een parttimebaan en niet werkende vrouwen in Rotterdam en omgeving, jong & oud, die meer uit zichzelf willen halen. In jouw prachtige havenstad dagen we je uit na te denken over je mogelijkheden en kansen. En je blik daarbij te verruimen. Waar liggen jouw kansen? Misschien wel in 'een mannenwereld'.

Ervaringen delen, inspirerende gasten en workshops
Ben jij geïnteresseerd in het delen van ervaringen, tips en ideeën met andere vrouwen? Prikkelende interviews, actieve workshops, discussies en inspirerende verhalen? Te gast is o.a. de Rotterdamse, oud-danser, vader, acteur en presentator Jan Kooijman. Hij begon zijn carrière in een vrouwenwereld bij Introdans en het Scapino-Ballet. Hij zet zich nu actief in voor jong danstalent. Over zijn keuze destijds zegt hij:
"Oorspronkelijk wilde ik helemaal geen danser worden. Ik verveelde me en zocht een hobby. Volleybal leek me wel wat. Er was in onze buurt geen team voor mij te vinden. Mijn moeder had in de krant over de Havo voor Muziek en Dans gelezen. Zo stond ik plotseling in sportbroek en op gympen in een auditie tussen allemaal meisjes met knotjes."

Tijdens deze bijeenkomst kun je kiezen uit een aantal praktische en inspirerende workshops. Wil je weten hoe je geldzaken bespreekbaar kan maken in jouw relatie? Doe mee aan de workshop 'Talking money with your honey' van How 2 Spend It. Benieuwd naar hoe je je profiel op social media kan verbeteren en inzetten? Ook kun je leren hoe je in 12 stappen inzicht kunt krijgen in de manier waarop je het beste uit jezelf haalt en hoe je jouw ambitie kunt waarmaken. Minister Bussemaker is deze ochtend ook aanwezig.

Is het wat voor jou
Lees ter inspiratie hier het magazine van de vorige bijeenkomst en beoordeel het zelf. Je bent van harte uitgenodigd! En neem meteen je vriendin, buurvrouw, collega, moeder of dochter mee! Schrijf je wel even in (en je gast ook). Dat kan via onze websiteVoorgaande bijeenkomsten

Girlsday is back in town! 24 april 2014


Wat zou het geweldig zijn als dit jaar nog meer organisaties en bedrijven met interessante beta/technische en ICT werkzaamheden in Rotterdam en omgeving meedoen om meiden van 10 tot 15 jaar wegwijs te maken. Maar wat het helemaal zou doen, is als alle Portangels deze meiden treffen!


Aanmelden van je bedrijf kan op www.girlsday.nl

Erover twitteren met hastags #girlsday2014 en #portangels

Erover napraten ter inspiratie voor het vervolg:


24 april vanaf 16.30 uur

De Machinist

Willem Buytewechstraat 45

3024 BK Rotterdam

telefoon: 010-477 57 00

fax: 010-22 10 340


7 oktober van 15:00-18:00 uur,Port Angels Debat, Stadhuis Rotterdam. Op dinsdag 9 juli 2013 van 8:00-9:30 uur vindt het Port Angels Zomerontbijt plaats op de Warmoesmarkt, Sumatraweg 20 in Katendrecht.
Op vrijdag 15 maart 2013 tussen 15.00 en 19.00 zijn de Port Angels te gast bij het STC voor weer een inspirerende netwerkbijeenkomst. De voorzitter van deze middag zal zijn Korrie Louwes, wethouder Arbeidsmarkt en ook voormalig zeeloods, Margriet Torpstra, van Scheepsbouw Nederland. De aanwezigen kunnen deelnemen aan workshops met verschillende thema's. Wij nodigen alle Port Angels uit om een collega of iemand anders uit jullie netwerk te introduceren tijdens deze middag. Natuurlijk wordt de bijeenkomst weer afgesloten met een borrel. 
Op vrijdag 14 december 2012 tussen 17.00-19.00 uur staat het personeel van Restaurant Ketelbinkie klaar om ons in groten getale te ontvangen. Het lijkt ons leuk ons oprichtingsjaar uit te luiden met een borrel, waarbij consumpties voor eigen rekening zijn.
Netwerken, ervaringen uitwisselen, nader kennismaken en nieuwe plannen delen staan op ons “Port Angels menu”. Aanmelden is niet nodig. Wij hopen jullie te zien de 14e!  Restaurant Ketelbinkie, Otto Reuchlingweg 1162, 3072 MD Rotterdam, Website Restaurant Ketelbinkie
Op dinsdag 9 oktober 2012 zal de eerste Port Angels bijeenkomst plaatsvinden voor leden van

Vrouwen promoten vrouwen de haven in

ROTTERDAM - Een groep vrouwen uit Rotterdam gaat andere vrouwen verleiden om in de haven te gaan werken. 

De zogeheten Port Angels zetten onder meer hun kennis in om bedrijven te interesseren meer vrouwen aan te trekken. 

Nu is nog maar 17 procent van de arbeidskrachten in de haven vrouw. 

Dat maakt D66-wethouder arbeidsmarkt Korrie Louwes van de gemeente Rotterdam vrijdag bekend. Uit cijfers blijkt dat nog steeds te weinig vrouwen kiezen voor een technische studie, waardoor er ook te weinig vrouwen in de Rotterdamse haven werken. 

Aan het talent ligt het volgens de wethouder niet. ''Meiden en jongens scoren wereldwijd gemiddeld gelijk op exacte vakken. Belemmerende factoren liggen in het onderwijs, de wervingskracht van de technieksector, personeelsbeleid, cultuur en arbeidsvoorwaarden van havenbedrijven", aldus Louwes. 

Belangstelling

De vrouwen achter Port Angels werken niet alleen bij het havenbedrijf, maar ook bij Plant One, de Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam. Zij kijken in hun eigen netwerk om de belangstelling bij vrouwen te wekken. 

Ook brengen ze vacatures voor topfuncties bij grote havenbedrijven onder de aandacht bij vrouwelijk toptalent. 

Naast gesprekken met bedrijven en het onderwijsveld wordt ook gekeken hoe je technische opleidingen aantrekkelijker kunt maken voor Rotterdamse studentes. En ondernemingen worden gewezen op de vrouwelijke talenten die bij de opleidingen rondlopen.

Door: ANP

Port Angels in het nieuws

Vrijdag 24 augustus 2012 - Nu.nl - "De engelen van de haven"

Vrijdag 16 november 2012 - De Volkskrant -

Terug naar boven

Foto & Video

 • Port Angels veroveren de haven

  Port Angels bij Hart van Nederland op 24 augustus 2012.
 • Korrie Louwes

  Korrie Louwes
 • Matty van den Berg

  Matty van den Berg
 • Karin Husmann

  Karin Husmann
 • Angenietje Temme

  Angenietje Temme
 • Natalie Backx

  Natalie Backx
 • Diana Fasol

  Diana Fasol
 • Laurian Hollander

  Laurian Hollander
 • Gabrielle Muris (Foto: Marijke Volkers)

  Gabrielle Muris (Foto: Marijke Volkers)
 • Marike Dijksterhuis

  Marike Dijksterhuis
 • Port Angels

  Port Angels
 • Port Angels

  Port Angels
 • Girlsday is back in town! 24 april 2014

  Aanmelden van je bedrijf kan op www.girlsday.nl
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013

  Port Angels Netwerkbijeenkomst 15 maart 2013
 • Joost de Blok

  Operationele Techniek naar Procesoperator
 • Scheepvaart en Transport College

  De opleiding voor procesoperators en maintenance technicians voor de procesindustrie
 • Scheepvaart en Transport College (STC) - Waalhaven

  Het STC in Rotterdam is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen.
 • Helden van Techniek - Joelle Fagnotti

  Het Albeda College is een praktijkgerichte techniekschool waar jij als student centraal staat! In Rotterdam en omstreken vind je ons regionale opleidingencentrum. We bieden je ruim 350 mbo-opleidingen die je op ruim 50 locaties kunt volgen. Het Albeda College creëert kansen voor iedereen en werkt nauw samen met het bedrijfsleven.
 • Helden van Techniek - Gerard Timmers

  Het Albeda College is een praktijkgerichte techniekschool waar jij als student centraal staat! In Rotterdam en omstreken vind je ons regionale opleidingencentrum. We bieden je ruim 350 mbo-opleidingen die je op ruim 50 locaties kunt volgen. Het Albeda College creëert kansen voor iedereen en werkt nauw samen met het bedrijfsleven.
 • Helden van Techniek - Zakaria Boulboul

  Het Albeda College is een praktijkgerichte techniekschool waar jij als student centraal staat! In Rotterdam en omstreken vind je ons regionale opleidingencentrum. We bieden je ruim 350 mbo-opleidingen die je op ruim 50 locaties kunt volgen. Het Albeda College creëert kansen voor iedereen en werkt nauw samen met het bedrijfsleven.
 • Helden van Techniek - Alric van Kan

  Het Albeda College is een praktijkgerichte techniekschool waar jij als student centraal staat! In Rotterdam en omstreken vind je ons regionale opleidingencentrum. We bieden je ruim 350 mbo-opleidingen die je op ruim 50 locaties kunt volgen. Het Albeda College creëert kansen voor iedereen en werkt nauw samen met het bedrijfsleven.
 • Van STC opleiding naar Productiemedewerker bij EMO - Patrick Schaap

  Korte video over Patrick Schaap. Na het afronden van zijn opleiding Coördinator Havenoperaties bij het STC is hij gaan werken bij het bulk op- en overslagbedrijf EMO.
 • Onderwijs Centrum Binnenvaart

  Onderwijs Centrum Binnenvaart wilt dat je aan het begin van je carrière rekening houdt met de grote mogelijkheden die de binnenvaart te bieden heeft.
 • STC Startersbank

  Technische- en haven gerelateerde bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de studie van STC-studenten worden hiervoor beloond. De aangesloten werkgevers bij het online netwerk van Watertalent krijgen exclusieve toegang tot de STC-Startersbank. Via het online platform komen bedrijven direct in contact met studenten die in de afrondende fase van hun opleiding zitten en klaar zijn voor de arbeidsmarkt. De positieve bijdragen van bedrijven kan bestaan uit het bieden van stageplaatsen, maar ook uit het verzorgen van gastlessen.
 • Zadkine

  Zadkine is een organisatie die participeert in de Rijnmondse samenleving.
 • Zadkine Techniek

  Zadkine biedt een groot aantal mbo-opleidingen, trainingen en cursussen.
 • Zadkine Avond-mbo

  Avondopleidingen (volwassenenonderwijs op mbo-niveau) Zadkine Techniek Rotterdam.
 • ROVC

  ROVC verzorgt al meer dan 40 jaar praktijkgerichte technische cursussen voor werkenden in verschillende industrieën. ROVC adviseert en ondersteunt honderden ondernemingen bij het realiseren van een effectief HRM-, organisatie- en opleidingsbeleid.
 • ROVC Cursisten 2013

  ROVC cursisten 2013. Dat werkt weer, want wij zijn opgeleid door ROVC.
 • STC-Group

  De STC-Group is dé onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie.
 • Procestechniek

  Zadkine procestechniek.
 • Mediabedrijf van Zadkine

  Werken en Leren in de Procesindustrie. Een samenwerking tussen onderwijs en bedrijven. In deze film de praktijk van dit project bij Farmfrites in Zuid-Holland.
 • Servicemonteur W&E Maintenance

  Servicemonteur W&E Maintenance.
 • Zadkine Mechatronica

 • Mechatronica

 • Waterbouw

 • Baggermeester in de waterbouw

 • Technicom Operator

  Technicom Operator
 • Technicom MVK

  Technicom MVK
 • ROVC Werktuigbouw

  ROVC Practicum Werktuigbouw
 • VAPRO Operator opleidingen

  VAPRO is een sterk groeiende advies- en trainingsorganisatie die kennis, mensen, techniek, en industrie verbindt. Dat doen we zowel nationaal als internationaal met vestigingen in Nederland, België, China, Roemenië en opdrachten over de hele wereld. 
 • VAPRO Basisoperator

  De opleiding VAPRO basisoperator is bedoeld voor operators en technici in alle soorten industriële bedrijven. 
 • Technicom Distance Learning (DLS) - Individueel Leren

 • VCA leren via het internet met de VCANederland E-learning cursus

  Bereid u voor op het VCA examen met de VCA cursus via het internet.
 • STC-opleidingen Luchtvaart in beeld

  Spreekt de dynamiek van een luchthaven je aan? En zou je graag in een internationale omgeving willen werken? Dan past een MBO-opleiding binnen de sector Luchtvaart misschien wel goed bij jou! Kom langs op onze open dagen of bezoek onze website http://mbo-stc.nl/sectoren/luchtvaart
Terug naar boven

Contact

Matty van den Berg
Telefoon:0181 - 66 54 55
Mobiel:06 - 53 94 02 54
Website:http://www.watertalent.nl
Adres: Oudelandsedijk 83
3216 ARABBENBROEK
LinkedIn profiel: Matty van den Berg