Watertalent contact
Bel of mail ons
info@watertalent.nl
Volg ons via:

Meer over havenregio van groot Rotterdam

Rotterdam is één van de belangrijkste havens van Europa. De haven is de toegangspoort tot een Europese markt van meer dan 350 miljoen consumenten. Rotterdam is één van de belangrijkste kruispunten van goederenstromen ter wereld. De overslag is jaarlijks zo'n 450 miljoen ton. 

Als we spreken over de Mainport Rotterdam horen daar ook bij de Drechtsteden, Moerdijk en alle aangrenzende plaatsen zoals bijvoorbeeld Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en Hoek van Holland.

Wat vinden wij belangrijk?

Rotterdam is een haven van pioniers. In de dynamische wereld van logistiek en industrie betekent stilstand achteruitgang. Daarom zoeken we in Rotterdam continu naar antwoord op de vraag hoe het slimmer, efficiënter, beter en duurzamer kan. Of het nu gaat om open data, Internet of Things, duurzame energie of het uitwisselen van restproducten, innovatie stroomt door stad en haven, net als het water van de Nieuwe Maas. In de haven van Rotterdam worden inventieve oplossingen bedacht en krijgen innovators volop ruimte, mogelijkheden en steun om te slagen. Dit maakt de haven van Rotterdam niet alleen één van de grootste havens ter wereld maar ook de slimste.

Carrièremogelijkheden op elk niveau

De haven van Rotterdam biedt carrièremogelijkheden op elk niveau. Of je nu een mbo-opleiding, hbo-opleiding of een universitair diploma hebt. Zelfs leerlingen in het basisonderwijs kunnen al aan de slag met lesmateriaal over de haven. Dat is niet voor niets: door kinderen al vroeg te betrekken bij de haven, zorgen we samen dat nieuwe arbeidsplekken in de toekomst worden gevuld. Dat is nodig, want de komende jaren komen er flink veel nieuwe soorten banen bij.

Wetenswaardigheden over de Rotterdamse regio

  1. Met circa 600.000 inwoners is Rotterdam de op één na grootste stad van Nederland. 
  2. De haven van Rotterdam is de grootste van Europa en nummer 8 in de wereld.
  3. De haven strekt zich 40 kilometer uit vanaf de stad tot aan de Noordzee, waar Maasvlakte II is aangelegd.
  4. Elk jaar bezoeken ruim 110.000 mensen het informatie centrum Futureland waar je bijvoorbeeld nog op zoek kunt gaan naar fossielen en vondsten uit de oertijd.
  5. Feyenoord heeft Ollie en de Haven heeft als mascotte Matty de Mammoet.
  6. Rotterdam staat op nummer 5 van de Steden-Top-10 van Lonely Planet.