Watertalent contact
Bel of mail ons
info@watertalent.nl
Volg ons via:

STC B.V. heeft sinds kort de mogelijkheid om een rotor(trainings)tug in te zetten. Deze tug is door Kotug speciaal ontwikkeld voor trainingsdoeleinden. Dit maakt het voor de opleider voor professionals mogelijk om trainingen op de sleepbootsimulatoren te combineren met het trainen van vaardigheden in de praktijk. Met de inzet van de tug bereidt STC B.V. zich voor op ophanden zijnde internationale veiligheidseisen voor sleepbootbemanningen die naar verwachting vanuit IMO opgelegd zullen gaan worden. 

STC B.V. beschikt al een aantal jaren over een aantal DNV-GL klasse A gecertificeerde sleepbootsimulatoren. De simulatoren en trainingstug worden ingezet ten behoeve van het ‘Tug Boat Master-programma’ dat cursisten in anderhalf jaar tijd tot kapitein opleidt. De cursisten worden daarbij begeleid door instructeurs en mentoren. Het is ook mogelijk om uitsluitend losse modules te trainen. De trainingen worden uitgevoerd in samenwerking met Tug Training & Consultancy (TTC).

De sleepbootsimulatoren staan op het simulatorencentrum van STC B.V. aan de Wilhelminakade in Rotterdam. De vier full mission brugsimulatoren, waarvan één met 360° en twee met 240° zicht en een volledige uitgeruste 360° sleepboot, zijn inzetbaar voor trainingsdoeleinden en voor toegepast onderzoek. Alle simulatoren zijn volledig aan te passen aan de specifieke wensen van de klant. De simulatoren zijn zowel individueel inzetbaar als interactief opererend in dezelfde trainingsomgeving. Er is een geavanceerde tool voor debriefingsdoeleinden beschikbaar. Informatie over simulatorencentrum is te vinden op www.stc-maritimesimulation.com