luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Onderwijs Centrum Binnenvaart

Onderwijs Centrum Binnenvaart

Wie zijn wij?

De binnenvaart: voor jong talent een buitenkans

Onze rivieren zijn gezichtsbepalend voor ons kleine landje en dat is al eeuwen zo. Je zou bijna vergeten dat ze volop kansen bieden op een interessante en afwisselende baan. Vandaar deze presentatie van het Onderwijs Centrum Binnenvaart. Wij willen dat je aan het begin van je carrière rekening houdt met de grote mogelijkheden die de binnenvaart te bieden heeft. Zodat er straks voldoende aanwas is van jong talent. En jij de kans niet mist op een glansrijke carrière.


  'Denkend aan Holland
 zie ik breede rivieren
 traag door oneindig
 laagland gaan.'     Hendrik Marsman

Wat doen wij?

De historie van de binnenvaart gaat eeuwen terug, maar nog steeds loopt deze bedrijfstak voorop als het gaat om technische vernieuwing en ondernemersschap. Het Onderwijs Centrum Binnenvaart brengt dit structureel onder de aandacht. Wij promoten de hele bedrijfstak en zorgen ervoor dat de kwaliteit van het onderwijs op peil blijft. Dat gebeurt in samenwerking met de scholen waar schriftelijke cursussen en cursussen in combinatie met cursusdagen aangeboden worden. Kijk voor meer informatie en het aanbod naar de opleiding Schipper Binnenvaart en Matroos Binnenvaart van het Scheepvaart en Transport College.


Een initiatief van het Onderwijs Centrum Binnenvaart (OCB) en Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) is vaarbewijzer.nl. De Vaarbewijzer wijst de bezoeker op een eenvoudige manier de weg door de regels en toont op welke binnenschepen je kunt varen met je behaalde diploma’s of aan welke eisen je moet voldoen voor de verschillende functies aan boord.

Wat leer jij van ons?

De binnenvaart is zeer divers: van containervervoer, tot het vervoer van droge bulk, duwvaart, passagiersvaart, sleepvaart, tankvaart en veerdiensten: in deze sector kun je werkelijk alle kanten uit: zowel op de wal als op het water. Een uitgelezen kans om je vakgebied zo breed mogelijk uit te diepen: en elke dag is weer anders.

Waarom ben jij belangrijk voor ons?

Ook de binnenvaart kan niet zonder jonge mensen met wilde moderne ideeën. Jonge, ondernemende mensen zijn noodzakelijk voor de dynamiek van de hele sector. En daarbij: de vraag is groot in de binnenvaart en dat is nog steeds zo. Ondanks landelijke economische tegenwind gaat de binnenvaart nog steeds stroomopwaarts.

Terug naar boven

Contact

Han van Roozendaal
Telefoon:010 - 414 22 66
Website:http://www.onderwijs-binnenvaart.nl
Adres: Maaskade 119
3171 NKROTTERDAM
Terug naar boven

Foto & Video

  • Onderwijs Centrum Binnenvaart

    Onderwijs Centrum Binnenvaart wilt dat je aan het begin van je carrière rekening houdt met de grote mogelijkheden die de binnenvaart te bieden heeft.
  • Onderwijs Centrum Binnenvaart

    De binnenvaart: voor jong talent een buitenkans Onze rivieren zijn gezichtsbepalend voor ons kleine landje en dat is...
  • Onderwijs Centrum Binnenvaart

    De binnenvaart: voor jong talent een buitenkans Onze rivieren zijn gezichtsbepalend voor ons kleine landje en dat is...

Carrière en vacatures?

We bieden je gerichte informatie over de opleiding van jouw keuze en over de bijbehorende carrièremogelijkheden en beroepen. Voor meer beleving bij de opleiding, bijbehorende beroepen en mensen op werkplek, klik hier. Wil je meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van deze opleiding? Vacatures, beroepsbeschrijvingen en mogelijk interessante werkgevers helpen je hierbij.

Watertalent?