7 vestigingen

A- STC Group
B- STC mbo college - locatie Brielle
C- STC mbo college - locatie Katwijk
D- STC mbo college - locatie Lloydstraat
E- STC mbo college - locatie Stellendam
more ...
Watertalent contact
Volg ons via:

STC mbo college

Het STC mbo college  (voorheen Scheepvaart en Transport College) is een echte vakinstelling en beperkt haar aanbod in tegenstelling tot een ROC tot een paar opleidingen voor specifieke sectoren. In het geval van het STC mbo college zijn dat de sectoren die zich bezig houden met het brede werkveld van de scheepvaart, het transport en de procesindustrie. Het STC mbo college heeft scholen in Rotterdam, Brielle, Katwijk, Stellendam en Zwolle.  Het STC mbo college is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen erkend als enige vakschool voor scheepvaart, logistiek en procesindustrie.

Binnen het STC mbo college (voorheen Scheepvaart en Transport College) draait het om de kwaliteiten en inzet van mensen. De docenten beschikken niet alleen over theoretische kennis, maar hebben ook ruime praktijkervaring. Deze ervaring is bij het ontwikkelen van lesstof en tijdens het lesgeven altijd weer een bron van inspiratie voor de cursisten. Daarnaast werkt het STC mbo college nauw samen met het bedrijfsleven aangezien er opgeleid wordt tot een beroep in een specifieke bedrijfstak. Het bedrijfsleven wordt actief betrokken bij de opzet van de lesprogramma's, zodat we onze studenten optimaal voorbereiden op de wereld van morgen.

MBO

Het STC mbo college (voorheen Scheepvaart en Transport College) biedt mbo-  vakopleidingen met een uitstekend toekomstperspectief in binnen- en buitenland binnen vier clusters: 

  • Havens
  • Logistiek & Vervoer (inclusief opleidingen gericht op; rail, luchtvaart, wegtransport en logistiek)
  • Maritiem & Techniek (inclusief opleidingen gericht op; rijn en binnenvaart, zeevaart, zeevisvaart, waterbouw/baggerbedrijf, scheeps- en jachtbouw)
  • Procestechniek & Maintenance.

7 vestigingen

A- STC Group
B- STC mbo college - locatie Brielle
C- STC mbo college - locatie Katwijk
D- STC mbo college - locatie Lloydstraat
E- STC mbo college - locatie Stellendam
more ...
STC Group
STC mbo college - locatie Brielle
STC mbo college - locatie Katwijk
STC mbo college - locatie Lloydstraat
STC mbo college - locatie Stellendam
STC mbo college - locatie Waalhaven Z.z.
STC-HanzeMaritiem - Zwolle