Laden
13 OPLEIDINGEN

Techniek College Rotterdam

1
Niveau
12
Vestigingen


Geplaatst op 3 mei 2022
Expert IT systems and devices

image

Techniek College Rotterdam

Geplaatst op 3 mei 2022
Technicus elektrotechnische systemen

image

Techniek College Rotterdam

Over het Techniek College Rotterdam

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Per 1 augustus 2016 verzorgen wij onder deze naam ons technisch en technologisch mbo-onderwijs in de regio Groot-Rijnmond. Samen met het bedrijfsleven stemmen we onze opleidingen nog beter af op de wensen van en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Op die manier heb jij een grotere kans op een succesvolle carrière in de technische sector.

Techniek College Rotterdam is toekomstgericht, we investeren in tijd en middelen. Bovenal in motivatie én energie zijn we het kloppend hart voor technisch onderwijs. Daarnaast staan we voor kwalitatief hoogwaardig en aansprekend onderwijs. Met moderne onderwijsfaciliteiten en locaties waar de werelden van techniek prominent aanwezig zijn. Natuurlijk blijven we leren en groeien, op de school is een permanente ontwikkeling gaande met de samenleving als bron.

Techniek College Rotterdam spreekt duidelijke taal, geeft structuur en energie. We willen een inspirator zijn voor studenten, collega's en bedrijfsleven. We geloven in samenwerken, in co-creatie. Intensief samenwerken met bedrijfsleven en onderwijsorganisaties. We leren onze studenten dat zij de werknemers van de toekomst zijn, met de juiste moraal en arbeidsethiek.

Kiezen voor techniek
Techniek heeft de toekomst. Steeds meer jongeren kiezen bewust voor een studie in de techniek vanwege de grote kans op een baan al tijdens of direct na de opleiding. Wil je meer weten over een opleiding in de techniek? Bezoek dan eens onze Info- en Open Dagen.

Niveaus en toelatingsvoorwaarden

Het mbo kent vier opleidingsniveaus. Je vooropleiding bepaalt voor een groot deel op welk niveau je kunt instromen.

Mbo niveau 1: entreeopleiding
Je kunt een entreeopleiding volgen als je 16 of ouder bent en geen diploma van het voortgezet onderwijs hebt. De entreeopleiding bereidt je voor op de arbeidsmarkt. Je kunt ook doorstromen naar een mbo-2-opleiding. De opleiding duurt 1 jaar (Bij Albeda of Zadkine kan je de niveau 1 opleidingen volgen).

Mbo niveau 2: basisberoepsopleiding
De basisberoepsopleiding leert je de basis van een beroep en bereidt je voor op uitvoerende werkzaamheden. De opleiding duurt 1 tot 2 jaar. Om een basisberoepsopleiding te kunnen volgen moet je in het bezit zijn van een diploma vmbo beroepsgerichte leerweg leerwerktraject, soms een vmbo gemengde leerweg, kader of theoretische leerweg of een mbo-diploma op niveau 1.

Mbo niveau 3: vakopleiding
De vakopleiding duurt 2 tot 3 jaar. Je leert werkzaamheden zelfstandig uit te voeren en specialiseert je in een vak. Als vooropleiding heb je nodig: een diploma vmbo kader, gemengde of theoretische leerweg. Of je ‘bent over’ naar 4 havo of 4 vwo. Doorstromen vanuit mbo-niveau 2 kan ook.

Mbo niveau 4: middenkaderopleiding
De middenkaderopleiding leert je om je werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren. Vaak geef je leiding aan collega’s. Je komt in aanmerking voor een middenkaderopleiding met een diploma vmbo kader, gemengde of theoretische leerweg. Of je ‘bent over’ naar 4 havo of 4 vwo. Doorstromen vanuit mbo-niveau 2 of 3 kan ook.

Voor sommige opleidingen gelden specifieke of aanvullende eisen. Je vindt deze eisen bij de opleiding van je keuze.


1 Niveau
MBO

12 Vestigingen

Drutenstraat 2

Drutenstraat 2
Rotterdam

Jan Ligthartstraat 250

Jan Ligthartstraat 250
Rotterdam

Langeweg 111 (Beroepscampus)

Langeweg 111
Sommelsdijk

Parallelweg 403

Parallelweg 403
Schiedam

Prins Alexanderlaan 55

Prins Alexanderlaan 55
Rotterdam

RDM-kade 59 (Metaal & Maintenance)

RDM-kade 59
Rotterdam

Scheepsbouwweg 1 (Mobiliteit)

Scheepsbouwweg 1
Rotterdam

Scheepsbouwweg 15 (Proces- en elektrotechniek)

Scheepsbouwweg 15
Rotterdam

Schiedamseweg 245

Schiedamseweg 245
Schiedam

Sportlaan 15

Sportlaan 15
Spijkenisse

Stationweg 23

Stationweg 23
Rotterdam

Vlisterweg 22

Vlisterweg 22
Schoonhoven