luchttalent.nlinfratalent.eucitytalent.nlVacature plaatsen

Herman van Werkhoven - leerling aan de Captain's Academy (VT Group)

Wat is de Captain's Academy?

De Verenigde Tankrederij Rotterdam (VT) biedt de in-house Captain’s Academy aan, met als doel ambitieuze jongeren op te leiden tot schipper of zelfs gezagvoerder bij VT. Het is een op maat gemaakt opleidingsprogramma in samenwerking met het Scheepvaart- en Transport College en het NOVA college voor optimale en professionele begeleiding. Aan boord van het schip worden de jongeren bijgestaan door de ervaren bemanning van VT.


De opleiding bestaat uit een traject waarbij een compleet beeld zal worden gevormd van drie onderdelen:

  • Minerale olien
  • Smeermiddelen
  • Chemie

Herman van Werkhoven is een van die jongeren die het opleidingsprogramma van de Captain's Academy volgt. Hij vertelt graag waarom hij hiervoor heeft gekozen.

Wie ben jij en wat is jouw achtergrond?

Ik ben Herman van Werkhoven, 18 jaar oud. Ik woon in Papendrecht, samen met mijn vriendin en mijn zoontje van vijf maanden. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport, het liefst in de frisse lucht en in het bijzonder voetbal. Ik speel in de A1 bij VV De Zwerver uit Kinderdijk, de mooiste club uit de omgeving, vind ik zelf. Verder hou ik erg veel van koken. Ook ga ik graag de stad in met mijn gezinnetje. Ik ben altijd vrolijk en altijd in voor een praatje.


Vanuit de basisschool ben ik gestart met VMBO TL. Daarna heb ik eerst gekozen voor de logistiek. Logistiek Teamleider/Supervisor leek mij een erg leuke opleiding en een mooi beroep. Halverwege het eerste jaar kwam ik erachter dat ik het beroep inderdaad erg leuk vond. Alleen was ik het zat om dag in dag uit in een klaslokaal te zitten en theorie te leren. Ik wilde iets in de praktijk doen. Ik ben een heel ander pad in geslagen door de opleiding Matroos/Schipper te gaan volgen.

Wat heb je met de haven en het varen?

Mijn schoonvader is gezagvoerder op een tanker en heeft mij een beetje in het wereldje geholpen. Ik ben een weekje met hem meegevaren en kwam erachter dat ik het erg leuk vond. Hij heeft mij een paar bedrijven aanbevolen waar ik wel een poging kon wagen voor een baantje. Ik heb gesolliciteerd bij die bedrijven en daar zat ook de Verenigde Tankrederij tussen. Ik heb er geen spijt van dat ik daar terechtgekomen ben.

Wat zijn je ervaringen bij de Captain's Academy en de VT-Group?

Ik heb het goed naar mijn zin binnen dit bedrijf en ik hoop dat ik er nog lang kan en mag werken. Ik heb al veel werkzaamheden gezien en mogen doen, dat is fijn. Je volgt namelijk aan het het begin van je contract een opleiding binnen de VT-Group, waarbij je op elk schip mag kijken hoe alles werkt en je leert wat je allemaal moet weten.


Ik ervaar dit als een extra leermogelijkheid en heb er ook veel aan op school. Veel dingen weet je al doordat je het al een keer gedaan hebt aan boord van de leerschepen. Ik heb intussen al veel geleerd en ben van plan om zeker nog meer te leren. Ik verwacht dit door de Captain's Academy en de VT-Group te kunnen doen.


Aanmelden

Ben je na het verhaal van Herman enthousiast geworden en wil jij je aanmelden voor deze opleiding?
Neem dan contact op met de HR afdeling van de VT-Group via e-mail hr@vtgroup.nl of bel 010 - 487 6233.


Terug naar boven

Vacatures, opleidingen en mogelijkheden

Welk beroep kan je uitoefenen na een opleiding, welke actuele vacatures zijn relevant en welke opleiding brengt je verder? Bekijk ze hier!
  • Herman van Werkhoven - deelnemer Captain's Academy, VT Group

    Herman van Werkhoven - deelnemer Captain's Academy, VT Group
  • Herman van Werkhoven - leerling aan de Captain's Academy - VT Group

    Herman van Werkhoven - leerling aan de Captain's Academy - VT Group